Úvod Novinky Google Google potvrdzuje využitie pre záhadné plávajúce priestory. Má ísť o interaktívne miesto...

Google potvrdzuje využitie pre záhadné plávajúce priestory. Má ísť o interaktívne miesto pre ‚nové technológie‘

7

Google konečne potvrdil, na čo plánuje využiť záhadné člny, ktoré sú umiestnené na niekoľkých lokalitách v Spojených Štátoch.

Vyjadrenie sa podarilo získať serveru TheVerge, ktorý publikoval vyjadrenie Google. „Google čln.. Plávajúce dátové centrum? Divoká loď na párty? Čln, ktorý v sebe skrýva posledného prežívajúceho dinosaura? Bohužiaľ, ani jedna z týchto monžostí nie je správna,“ tvrdí spoločnosť. „Aj napriek tomu, že je náš projekt len v začiatok, snažíme sa prísť na rozumné využitie člnov ako miesto, kam sa ľudia môžu prísť oboznámiť s najnovšou technológiou.“

Hneď po tom, ako CNET objavil prvý z člnov v prístave San Francisca sa začalo špekulovať o tom, na čo ich Google bude využívať. Jeden z návrhov bol obchod, v ktorom bude Google okrem Nexusov predávať aj Google Glass. Ak sa to Google podarí, je dosť možné, že ľudia, ktorí si jedným z ich najambicióznejších projektov neboli celkom istí, budú okuliare môcť vyskúšať a v prípade záujmu na mieste rovno aj kúpiť, čím by sa mohol zvýšiť záujem. Či to tak bude ukáže už len samotný čas.

Čo by ste povedali na to, ak by na Dunaji vyrástol takýchto obchod?

Zdroj: TechCrunch via TheVerge
Foto: CNET