Úvod Aplikácie Čo všetko dokáže Google Now?

[Návod] Čo všetko dokáže Google Now?

7

Spolu s predstavením Android 4.1 Jelly Bean nám Google ponúkol aj jedného zaujímavého pomocníka, ktorý mal konkurovať vtedy nedávno predstavenému asistentovi Siri od Apple. Skutočnosť je však taká, že Google Now je oveľa zložitejší a šikovnejší, než spomínaný asistent.

Google Now je služba, ktorá je založená na hlasových príkazoch, no namiesto jednoduchého zobrazenia výsledkov vyhľadávania, Vás dokáže upozorňovať na rôzne udalosti, ponúknuť informácie o doprave a oveľa, oveľa viac. Jedinou výhodou, ktorú mal asistent Siri bola schopnosť opýtať sa na upresnenie Vašej otázky. Po novej aktualizácii Google Now už však neplatí ani to.

Ako ste už možno postrehli, Google Now sa Vás odteraz dokáže opýtať rôzne otázky, aby zistil, čo ste svojou otázkou presne mysleli.

Aby sme však vedeli, čo všetko Google Now dokáže, je nutné pripomenúť si, čo všetko sa ho môžete opýtať. Presne túto otázku si položili redaktori zo zahraničného servera Trendblog a tak pripravili veľmi užitočnú infografiku so všetkými príkazmi.

Chceme upozorniť našich čitateľov, že spomínané príkazy fungujú len ak si Váš telefón prepnete do anglického jazyka (optimálne do English US).

infografika

Ako vidíte, možností je skutočne veľa a každou aktualizáciou sa to len a len zlepšuje. Čo na to hovoríte Vy? Vyskúšali ste už Google Now? Je jasné, že v slovenčine, resp. v češtine je táto služba takmer nevyužiteľná, no niektorí z Vás majú telefón možno prepnutý do angličtiny.

Vaše pocity a skúsenosti nám dajte vedieť nižšie v diskusii.

Zdroj: Trendblog via AndroidAuthority
Foto: CNET