Úvod Neprehliadnite vlavo Samsung plánuje tento rok predať 100 miliónov telefónov rady Galaxy S a...

Samsung plánuje tento rok predať 100 miliónov telefónov rady Galaxy S a Note

1

Predstavitelia Samsungu mali nedávno konferenciu so svojimi investormi. Lee Sang-hoon, prezident a CFO priznal, že spoločnosť má pocit, že hardvérové preteky sa menia na softvérové.

Tento poznatok sa odzrkadlil aj na nedávnych modeloch rady Galaxy S a Galaxy Note, ktoré prišli naplnené až po strop rôznymi softvérovými funkciami, špecifickými pre Samsung zariadenia. Spoločnosť dokonca otvorila centrum pre výskum a vývoj a zamestnala početnú skupinu softvérových inžinierov.

Softvérová komplexita má však jednu veľkú nevýhodu. Čím viac funkcií Samsung pridá, tým viac patentov môže teoreticky porušiť. Pán Lee to skonštatoval takto: „Zvýšili sme našu snahu pre neustále zlepšovanie nad konkurenciou a zníženie problémov s patentami.“

galaxynote100

JK Shin, jeden z dvoch šéfov Samsungu a šéf mobilnej divízie ďalej povedal, že tento rok plánujú predať neuveriteľných 100 miliónov kusov smartfónov z rady Galaxy S a Note.

JK Shin ďalej stále vidí obrovský potenciál v smartfónoch, keďže globálny dosah je zatiaľ len 21%. Okrem toho by sa mali smartfóny pomaly ale isto prispôsobovať novšej forme konektivity v podobe LTE. Do roku 2017 by nástupcu 3G pripojenia mala podporovať až polovica zariadení.

Zdroj: WSJ via GSMArena