Úvod Výrobcovia Asus Asus TransKeyboard: Tenučká Bluetooth klávesnica s krytom a stojanom na tablet

Asus TransKeyboard: Tenučká Bluetooth klávesnica s krytom a stojanom na tablet [Video]

3

Na trhu je veľké množstvo klávesníc určených pre tablety s Androidom a Asus v tejto oblasti nie je nováčikom vďaka svojím tabletom radu Transformer, ktoré sa dajú využívať ako notebook. Najnovšie sa však rozhodol prispieť aj na trh čisto s Bluetooth klávesnicami.

Novú klávesnicu Asus predstavl včera prostredníctvom svojho kanálu na YouTube. Klávesnica je celkom podobná ostatným bluetooth klávesnicám, nezaberá veľa priestoru a je použiteľná ako s Android smartfónmi a tabletmi, tak s počítačom. Asus TransKeyboard je, samozrejme, vybavená nabíjateľnou batériou, ktorej nabíjanie sa realizuje pomocou dnes už štandardného micro USB portu.

[fve]http://www.youtube.com/watch?v=4UxwzymvFR4[/fve]

Jej nazaujímavešiou a najpodstatnejšou časťou, ktorou sa odlišuje od ostatných klávesníc, je jej kryt. Ten sa po odkrytí klávesnice dá poskladať ako origami a vytvorí tak stojan na smartfón alebo tablet. Poskladaný tvar drží pevne vďaka magnetom, ktoré sú do krytu zapracované. Okrem toho kryt poskytne ochranu – ako je u krytov dobrým zvykom – klávesnice pred poškriabaním (napríklad kľúčmi) počas prenášania v taške alebo ruksaku.

V súčasnosti je k dispozícii len toto promo video a žiadne ďalšie informácie Asus ešte neposkytol. Hneď ako budeme vedieť bližšie informácie o cene a dostupnosti, budeme Vás informovať. Okrem toho by bolo príjemné na finálnom produkte násť, podobne ako na dokovacích staniciach k tabletom radu Transformer, touchpad a funkciu sekundárnej batérie, no ako to Asus nakoniec vymyslí sa nechajme prekvapiť.

Páči sa Vám táto klávesnica? Uvažujete o jej kúpe v budúcnosti?

Zdroj: Youtube via AndroidPolice
Foto a Video: Youtube