Úvod Aplikácie 3DMark diskvalifikoval telefóny od Samsungu a HTC, pretože podvádzali

3DMark diskvalifikoval telefóny od Samsungu a HTC, pretože podvádzali

5

Možno si spomínate na kauzu podvádzania výrobcov, ktorí svoje zariadenia nastavili tak, aby automaticky rozpoznali benchmarkovací softvér a okamžite sa tak prepli do výkonného módu, keď ich čip pracoval na 100% bez rozdielu na to, či to bolo nutné alebo nie.

Samsung N9005 Galaxy Note 3 môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Spoločnosť Futuremark vydala vyhlásenie, v ktorom týchto výrobcov doslova karhá a celkom správne ich zariadenia odstránila z ich databázy produktov.

„Naše pravidlá sú jasné pre výrobcov hardvéru, ako aj softvéru. Náš softvér môžu integrovať len tak, ako aj zvyšok normálnych aplikácií,“ tvrdia vo vyjadrení.

Vývojári populárneho benchmarku pritom diskvalifikovali najvýkonnejšie modely ako Galaxy Note 3 s oboma verziami čipsetov (Snapdragon aj Exynos), Galaxy Note 10.1 opäť s oboma verziami čipsetov a aj HTC One a One mini.

HTC One môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Takéto nútené zvyšovanie výkonu bolo najviac viditeľné v prípade Samsung zariadení s čipsetmi Exynos, ktoré okrem toho, že ich jadrá bežali na fixné maximum dokázali ich takt dokonca zvýšiť. Nie len to, zvýšila sa dokonca aj frekvencia grafického čipu, čo pre bežné hry dostupné nebolo vôbec.

Zdroje: Futuremark, Anandtech via DSL