Úvod Aplikácie Youtube možno čoskoro predstaví novú službu na odber hudby

Youtube možno čoskoro predstaví novú službu na odber hudby [Dohady]

1

Google v súčasnosti zažíva úspech s pomerne novou službou Google Play Music All Access, no už sa vynárajú špekulácie, že podobú službu na odber hudby plánuje do konca roka predstaviť aj pre Youtube.

Zdroje pre server Billboard uviedli, že služba sa bude v mnohom podobať na Spotify, no s tým rozdielom, že Youtube do nej zahrnie aj hudobné videá. To znamená, že budete môcť počúvať hudbu a pozerať videá buď zadarmo, no s reklamami, alebo v prípade predplatného bez reklám. Narozdiel od Spotify, bude neplatená verzia tejto služby fungovať ako v mobilnej, tak v PC verzii.

Okrem vyhnutia sa raklamám, má údajne premium verzia ponúknuť aj offline prehrávanie hudby a videí a ďalsie bližšie nešpecifikované funcie. Cena za premium verziu tejto služby sa očakáva okolo $10 dolárov mesačne.

Otázka znie, či je niečo takéto naozaj potrebné? Ťažko povedať, čím sa táto služba bude odlišovať od All Access na Google Play Music. Na Slovensku môžme dúfať, že najmä dostupnosťou. O odlišnosti od bežných playlistov na Youtube (keď nerátame offline prístup) môžme len špekulovať, a to prenecháme Vám do diskusie pod článkom.

Nie je veľmi pravdepodobné, že sa služba v konečnom dôsledku bude veľmi líšiť od All Access, no pravdepodobne to je ten zámer, osloviť ľudí, Youtube fanúšikov, ktorí nie sú až tak spätí s platformou Android. Pridanie takejto služby nebude ani vyžadovať veľa roboty zo strany Google, keďže všetky potrebné licencie získal už pri vytváraní spomínaného All Access v Google Play Music.

Dôkazy na podporu tejto teórie nemáme, no nedávno avizované aktualizácie Youtube, ako prehrávanie na pozadí či v režime offline, naznačujú, že Youtube sa vydá práve týmto smerom.

Čo by ste povedali na takúto službu. Myslíte si, že bude dostupná aj pre Slovensko, alebo ohľadom nej môžme ostať kľudní?

Zdroj:Billboard via AndroidAuthority