Úvod Novinky XiaoMi Mi2S začal horieť, explodoval a zranil majiteľku

XiaoMi Mi2S začal horieť, explodoval a zranil majiteľku

8

Čínsky výrobca XiaoMi je prinajmenšom zaujímavý. Za 86 sekúnd sa mu totiž podarilo predať 100,000 kusov Mi-3, ich novej vlajkovej lodi. Čo však málokto vedel je aj fakt, že niektoré z ich zariadení sú doslova nebezpečné.

Dnešný príbeh pochádza z Číny, kde XiaoMi Mi2S začal horieť v kabelke jeho majiteľky. V snahe vybrať zariadenie z kabelky utrpela jeho majiteľka popáleniny prsta a zariadenie dopadlo tak, ako ho vidíte na fotografiách. Úplne sa rozpustilo.

Prvá súčiastka, ktorá väčšinou býva zodpovedná za podobné hororové scenáre je batéria. Prvou úlohou akéhokoľvek vyšetrovania explodujúcich smartfónov je teda určenie o akú batériu sa jednalo. V tomto prípade sa však podľa slov majiteľky jednalo o originálnu batériu, ku ktorej má aj doklad. Majiteľka explodovaného Mi2S sa už s výrobcom spojila a vyšetrovanie má byť údajne v plnom prúde.

Väčšina vyšetrovaní dospeje k záveru, že na chybe bol väčšinou majiteľ zariadenia, ktorý telefón utopil alebo ho po utopení chcel vysušiť v mikrovlnnej rúre.

1 2 3 4

Zdroj: GSMInsider via PhoneArena