Úvod Konkurencia Apple Štyri najlepšie čínske kópie iPhone s Androidom

Štyri najlepšie čínske kópie iPhone s Androidom

9

Lacná farebná verzia iPhone 5 sa ľuďom nepozdáva tak, ako by Apple chcel, no ani to neodradilo čínskych výrobcov v tom, čo vedia najlepšie, v ich okopírovaní.

Hlavným dôvodom bude zrejme nespokojnosť zákazníkov s pomerom cena/výkon. Výkon nejak oslňujíci nie je a malo ísť o „lacneší“ telefón, no cena ostala stále celkom vysoká. A tu sa otvára priestor čínskym kópiam, ktoré za zlomok ceny ponúknu dizajn iPhone, no len bez iOS.

GooPhone i5C

GooPhone je známym špecialistom na klony nielen iPhone. Už od čias iPhone 4 sa GooPhone tiahne jeho tieňom a vydáva jeho verné kópie. Dokonca s mu už podarilo aj predbehnúť Apple a uviesť na trh kópiu iPhone na trh skôr, ako Apple originál.

GooPhone-i5c

 

GooPhone i5C je medzinárodne dostupný a dá sa zohnať na pomerne čerstvej internetovej stránke goophone.cc. Cenovku dostal $119,99 no tej odpovedajú aj parametre. Štvorjadrový MT6589 procesor i5C beži pod taktom 1,2GHz, podporovaný je 512MB RAM, obsahuje 8GB úložisko, disponuje 4″ displejom, 5MPx zadnou kamerou a prichádza s Androidom so vzhľadom iOS a predinštalovaným Google Play.

No.1 5C

No.1 je ďalší výrobca známy tým, že si rád prepožičiava vzhľady známych zariadení a na nich stavia svoj úspech. Jeho kópia iPhone 5C je nemenej realistická, ako ostatné spomenuté v tomto článku.

No.1-5c

 

Čím No.1 5C prekonáva GooPhone je RAM, ktorú má v porovnaní s ním dvojnásobnú, a zadný 8MPx fotoaparát. Väčšie rozlíšenie dostal aj displej (1280×720). Bohužiaľ, tento výrobca nemá zatiaľ medzinárodného distributora, ale keďže internetové stránky sú aj v angličtine, napovedá to, že niečo sa asi chystá.

CooPhone i5C

Ako už názov napovedá, ide o čínsku kópiu čínskej kópie, a podobne ako GooPhone i5C je dostupná aj mimo územia Číny. Dostáva ešte nižšiu cenovku ako kolega v podaní GooPhone, no aj špecifikácie sú slabšie. Disponuje 4″ displejom s rozlíšením 854×480 pixelov, 512MB RAM, 16GB úložného priestoru a Mediatek MT6572 chipset (dve jadrá, 1,3GHz). Na zariadení beží Android 4.2 JellyBean. Nižšie špecifikácie implikujú cenu menej ako $100 dolárov, keď bude telefón dostupný na trhu.

iphone-5c-CooPhone-i5C-nahrada

 

Xiaocai C18

Xiaocai C18 si taktiež požičiava dizajn iPhone 5C, no pridáva aj niekoľko vlastných zmien. Hlavnou zmenou je, že znížil hrúbku telefónu na 7,9mm oproti 8,97mm v prípade originálu. Podobne ako CooPhone používa 1,3GHz dvojjadrový procesor Mediatek, štvorpalcový 854×480 displej, no zadná kamera má len chabé 2MPx. Dostupný je len pre čínsky trhy za cenu približne $114 dolárov.

Xiaocai-C18

Detailnejšie porovnanie jednotlivých modelov nájdete v tabuľke nižšie:

ss (2013-10-27 at 01.39.02)

Poznáte nikoho kto si zaobstaral, alebo plánuje zaobstarať čínsku kópiu iPhone?

Zdroj: GizChina
Foto: GizChina