Úvod Novinky Seznam spúšta vyhľadávač Seznam.sk, novinku chce otestovať na Slovákoch

Seznam spúšta vyhľadávač Seznam.sk, novinku chce otestovať na Slovákoch

1

Seznam.cz pokračuje v inovácií svojich produktov. Po niekoľkých premenách svojich produktov nastala zmena ich samotného vyhľadávača, ktorý začal testovať na Slovensku. Nájdete ho na adrese Seznam.sk a podľa Pavla Zimu, produktového riaditeľa Seznam.cz má plniť úlohu testovacieho laboratória.

„Novú podobu hľadania ponúkneme od dnešného dňa pre vyhľadávanie z mobilných zariadení. Pri hľadaní z počítačov budeme o niečo opatrnejší. Vylosovaným ľuďom ponúkneme možnosť otestovať nové hľadanie – budeme teda fungovať na princípe náhodných pozvánok pre našich používateľov. Na doméne Seznam.sk ponúkneme hľadanie v slovenčine rovno už v novom vzhľade,“ hovorí Pavel Zima, generálny riaditeľ Seznam.cz, a dodáva: „Nové ‚maticové‘ vyhľadávanie spúšťame len na vybraných kanáloch pre malé množstvo ľudí, aby sme otestovali užívateľské reakcie a spokojnosť s novým formátom.“

Android aplikácia

Nový vzhľad vyhľadávania bude obsahovať i celkom nová aplikácia Seznam.cz. Vďaka nej sa ľudia jedným kliknutím dostanú priamo na domovskú stránku Seznam.cz a ku všetkým službám, ktoré používajú. Mobilná aplikácia funguje ako rýchly a jednoduchý internetový prehliadač. Doplnená je o rad zaujímavých doplnkov, widgetov, umiestniteľných priamo na plochu mobilných zariadení. Používatelia tak môžu veľmi pohodlne sledovať napríklad aktuálne spravodajstvo na obsahových službách alebo stav svojej e-mailovej schránky. Od dnešného dňa si aplikáciu Seznam.cz môžu stiahnuť majitelia mobilných telefónov a tabletov s operačnými systémami Android. Aplikáciu pre iOS chystáme.

Ak si chcete prečítať ďalšie vyjadrenia Seznamu, zamierte na Živě.cz, kde nájdete viac informácií o celkom projekte.

[app]cz.seznam.sbrowser[/app]

Zdroj: Živě