Úvod Výrobcovia LG Samsung oznámil vlastný ohybný displej: tenší, ľahší a ohybnejší ako LG

Samsung oznámil vlastný ohybný displej: tenší, ľahší a ohybnejší ako LG

8

Dalo sa očakávať, že ani v odvetví ohybných displejov na seba Samsung nenechá dlho čakať. Nakoniec mu to netrvalo ani deň a oznámil vlastný ohybný displej, ktorý je, pochopiteľne, tenší, ľahší a oveľa ohybnejší ako ten z produkcie LG.

Samsung ďalej dal na známosť, že jeho ohybné displeje sú už vo výrobe a narozdiel od jeho konkurencie, prinesie na trh zariadenie vybavené takýmto displejom v priebehu niekoľkých dní, čo je vlastne ďalšie oficiálne oznámenie, že prvého telefónu so zahnutým displejom sa dočkáme už tento týždeň.

Ako už v poslednej dobe býva zvykom, Samsung robí všetko lepšie ako ostatní, a tak nielen, že predbehol LG v započatí výroby, ale aj parametre ich displeja sú o niečo krajšie. Ich 5,7″ ohybný plastový displej je totižto tenký len 0.12mm, čiže je takmer 4x tenší než konkurenčný displej v podaní LG (0.44mm).  V hmotnosti ho taktiež prekonáva a so svojími 5,2 gramu je o dva gramy ľahší ako LG displej, ktorý je však so svojími 6 palcami aj o kúsok väčší.

Ani v ohybnosti Samsung displej nezaostáva a opäť ponúka lepšie vlastnosti. Polomer ohnnutia sa mu totiž podarilo znížiť na 400mm, zatiaľ, čo LG panel zvláda bez poškodenia iba 700mm.

Uvidíme, kam toto predbiehanie sa týchto dvoch priekopníkov technológie ohybných displejov až dospeje. O všetkom Vás budeme informovať.

Zdroj: OLED-info via AndroidAuthority