Úvod Novinky Samsung chystá nabíjanie cez vzduch, predstaví ho budúci rok

Samsung chystá nabíjanie cez vzduch, predstaví ho budúci rok

8

Nabíjanie ‚cez vzduch‘ Samsung predstaví už budúci rok

Bezdrôtové nabíjanie je tu s nami už nejaký ten piatok, no až v roku 2012, keď ho predstavila Nokia v svojej novinke, Lumia 920 sa dostalo do povedomia miliónov ľudí. Neskôr túto technológiu využili aj ďalší výrobcovia, vrátane Google, či Samsungu. Vďaka tomu, že nemusíte svoje zariadenie pripojiť na kábel sa stalo veľmi populárnym, no samozrejme prišlo aj s dlhým zoznamom nevýhod. Jednou z nich je napríklad fakt, že ak sa Vám telefón nabíja a Vy chcete niekomu zavolať alebo napísať správu, nabíjanie prestane hneď ako ho zodvihnete z nabíjacej podložky.

To sa Samsung snaží vyriešiť novým spôsobom nabíjania, ktorý sa nazýva (ospravedlňte ma, ak je to nesprávny preklad, no veľa informácií o tom zatiaľ nie je) bezdrôtové nabíjanie magnetickou rezonanciou. Tento spôsob nabíjania je vo svojej podstate veľmi podobný tomu, ktorý je rozšírený aj dnes, no odstraňuje jednu veľmi podstatnú limitáciu a to nutnosť mať položené zariadenie na nabíjacej podložke.

Samotná nabíjacia stanica bude mať určitý dosah a ak sa v ňom budete nachádzať, Váš telefón sa začne automaticky nabíjať. Samsung na tejto technológii údajne pracuje so spoločnosťou PowerbyProxi z Nového Zélandu, do ktorej investoval nemalú sumu. Prvé zariadenia vybavené takouto technológiou by sa na trh mali dostať už v polovici budúceho roka.

Čo na to hovoríte? Prijali by ste takýto spôsob nabíjania Vášho telefónu?

Zdroj: ETNews via SamMobile