Úvod Konkurencia Apple Ohovárať Apple sa nevyplatí, doplatil na to prostoreký predstaviteľ Qualcommu

Ohovárať Apple sa nevyplatí, doplatil na to prostoreký predstaviteľ Qualcommu

5

Niekedy sa neoplatí povedať pravdu. Doplatil na tom predstaviteľ Qualcommu, ktorý nový procesor od Apple, A7, ktorý podporuje 64 bitový softvér nazval „zbytočnosťou“.

Zatiaľ čo média si svoje ústa môžu dovoliť pustiť na špacír, zamestnanec Qualcommu na vysokej pozícii to také jednoduché nemá. Doplatil na to už teraz bývalý viceprezident a šéf marketingu Qualcommu, Anand Chandrasekher.

Jeho vyjadrenie veľmi rýchlo Qualcomm poupravil vo svojom vyjadrení a to pravdepodobne z toho dôvodu, že už podobne ako Samsung, taktiež pracujú na vlastnej verzii 64 bitového čipsetu. Spoločnosť sa snaží svoje meno očistiť tým, že Chandrasekhera presunula na menej viditeľnú pozíciu a dokonca ho odstránili aj zo stránky hlavných predstaviteľov na ich webe.

Povedať pravdu je jedna vec, no Chandrasekher zašiel ešte o krok ďalej a nový procesor Apple A7 doslova urazil, keď povedal, že ich zákazníkom neprinesie „žiadne výhody„. Výhody sú momentálne minimálne, to mu musíme dať za pravdu, no nesmieme zabudnúť na možnosti využitia 64 bitovej architektúry v budúcnosti.

Zdroj: VentureBeat via PhoneArena