Úvod Výrobcovia Motorola Nové video od Phonebloks približuje fungovanie modulárnych smartfónov

Nové video od Phonebloks približuje fungovanie modulárnych smartfónov

13

Počas toho, ako sa stále snažíme pochopiť, či žijeme v realite alebo či je projekt Ara len sen, sa ľudia, ktorí stoja za konceptom Phonebloks snažia vyvolať ešte väčší hype.

Na YouTube sa dnes objavilo nové video, ktoré vysvetľuje ako sa spojili s Motorolou, okrem toho v ňom vidíme prvé dôkazy o existencii projektu Ara.

Keď ľudia za konceptom Phonebloks oslovili niekoľko spoločností, koncept sa najviac páčil Motorole. Tým sa ich projekt páčil až prehnane. Teraz už vieme prečo to tak bolo. Výrobca, ktorý sa nedávno usídlil pod krídlami Google totiž už rok pracuje na podobnom koncepte, ktorý nazýva projekt Ara. Tímu z Phonebloks sa celá táto iniciatíva páčila a tak sa rozhodli začať s Motorolou spoluprácou.

Približne v polovici videa pritom môžete vidieť ako momentálne vyzerá prototyp takejto skladačky. Samotné komponenty sa na základnú dosku zasúvajú jednoducho a bez námahy.

phoneblocksreal

To, akú úlohu bude v celom projekte zohrávať tím Phonebloks zatiaľ nie je isté. Je dosť možné, že budú plniť úlohu komunikácie s podporovateľmi a vývojármi, pre ktorých chcú vytvoriť alpha program už túto zimu. To, ako to nakoniec bude zatiaľ samozrejme nevieme, no veríme, že obe spoločnosti spravia čo bude v ich silách, aby sa stal projekt Ara skutočnosťou, ktorú si budeme môcť kúpiť.

[fve]http://www.youtube.com/watch?v=BaPf4ZIbDVM[/fve]

Zdroj: Phonebloks via AndroidPolice