Úvod Dohady Oculus Rift: Virtuálna realita prichádza na Android, na iOS však nie

Oculus Rift: Virtuálna realita prichádza na Android, na iOS však nie

5

V deväťdesiatych rokoch minulého storočia mierne utíchol dovtedy výrazný šum okolo virtuálnej reality, no len preto, lebo vtedy neexistoval hardware, aký pre tieto účely máme k dispozícii dnes.

Náhlavná súprava Oculus Rift VR vývojárov a nadšencov síce zaujala, no v súčasnosti je určená iba pre PC. To je podľa slov CEO Oculus VR Brendana Iribe ale len dočasná situácia, nakoľko tím plánuje priniesť Oculus Rift aj pre platformu Android.

Oculus-rift-1

Pre tých, ktorí nevedia, o čo sa jedná, Oculus Rift VR je náhlavná súprava, kde máte v uzavretom priestore pred očami obrazovky s rozlíšením 640×800 pixelov, jednu pre každé oko, takže Oculus Rift VR ponúka realistický 3D zážitok. Predpokladá sa, že spotrebiteľská verzia bude disponovať rozlíšením až 1080p a pravdepodobne bude tiež o niečo ľahšia (vývojárska verzia váži asi 377g). Taktiež spotrebiteľská cena bude pravdepodobne nižšia ako $300 dolárov za verziu pre vývojárov.

Verzia pre Android bude samozrejme kompaktnejšia, ako PC verzia a bude dizajnovaná tak, aby odľahčila záťaž vyvíjanú na ARM procesory pri grafických výpočtoch.

Problémy s otvoreným vývojom na iOS ale nanešťastie fungujú ako zábrana pre dostupnosť Oculus Rift aj pre iZariadenia. Pôvodné informácie síce vyzerali tak, že Oculus Rift budú určené výhradne pre iOS, no to sa neskôr ukázalo ako absolútne nesprávne a tím stojaci za nimi v súčasnosti verziu pre iOS ani neplánuje.

Oculus-rift-2

Oculus Rift pre Android, by mali byť dostupné na trhu zároveň s verziou pre PC, alebo len tesne po nej. To malo byť podľa posledných informácií v druhej polovici budúceho roku, takže si ešte počkáme, no už teraz vyzerajú parametre a cena celkom lákavo. Ča na to poviete Vy?

Zdroj: AndroidPolice