Úvod Novinky Nvidia Shield 2: Poháňať ho bude nová generácia Tegra chipsetu

Nvidia Shield 2: Poháňať ho bude nová generácia Tegra chipsetu

1

Po nie príliš vydarenom a kostrbatom uvedení na trh Nvidia Shield možno ani nebudeme dlho čakať na novú generáciu. Nvidia Shield 2 totiž zrejme spatrí svetlo sveta skôr, ako by si väčšina z Vás myslela.

Keď sa objavila prvá zmienka o Nvidia Shield, veľa ludí to zaujalo. Veď kto by nechcel hráčskú konzolu s Androidom, so špičkovým hardware a vstavaným gamepadom? Navyše aj s možnosťou streamovať hru na PC. Myšlienka perfektná a kopu ľudí zaujala. Kvôli problémom s komponentami bol však dátum vydania posunutý až na júl.

V súčasnosti je na trhu Nvidia Shield ešte len tri mesiace, takže na veľa trhov ešte nestihla úspešne doraziť, a už sa povráva o Nvidia Shield 2. CEO Nvidia Jen-Hsun Huang v interview pre Engadged uviedol, že by ho „veľmi potešilo,“ keby Nvidia Shield bol jeden z prvých produktov ne predvádzačke k projektu Logan CPU budúci rok (možno Tegra 5?).

[fve]http://www.youtube.com/watch?v=Vx0t-WJFXzo#t=82[/fve]

Z jeho odpovedí taktiež vyplynulo, že nová verzia Nvidia Shield by mala byť dostupná vždy, keď bude dostupný nový model Tegra procesoru. Okrem toho Nvidia potvrdila, že nový Tegra čip bude disponovať všetkými architektonickými vyspelosťami, ktorá nájdeme v PC„. Huang taktiež spomenul, že čip je založený najmä na architektúre úspešného GeForce Titan GPU.

To znamená, že nový Nvidia Shieldy by mohol byť absolútne zviera, keď príde na trh.

Viacej podrobností známych nie je a dátumy sú tiež vo hviezdach, no vôbec by nebolo prekvapujúce, keby sme Nvidia Shield 2 aj spolu s novým Tegra porcesorom videli na CES 2014 v Las Vegas.

Zdroj: Engadget via AndroidAuthority