Úvod Výrobcovia LG Nexus 5 nebude disponovať MEMS kamerou, Oppo však áno

Nexus 5 nebude disponovať MEMS kamerou, Oppo však áno

2

Presne pred týžňom sme Vám priniesli článok, v ktorom sme Vás informovali o tom, že Nexus 5 bude pravdepodobne prvým smartfónom disponujúcim MEMS kamerou. Vtedy išlo len o dohady, no dnes už vieme, že tomu tak, bohužial, nebude.

Pre pripomenutie, MEMS kamera umožňuje fotoaparátu extrémne rýchle automatické zaostrovanie a v prípade naozaj rýchlej a nečakanej fotografie umožňuje zaostriť snímku až po jej zhotovení. Včera však vyšlo najavo, že prvú MEMS kameru z dieľne DigitalOptics nedostane Nexus 5, ale Oppo. Špeciálne k dohadom o Nexus 5 sa vyjadruje aj vydaná tlačová správa:

„Boli tu špekulácie o tom, kto by mohol ako prvý priniesť výhody MEMS kamery do mobilného trhu. Minulý týždeň niekoľko technologických webov informovalo, že MEMS kameru prvýkrát prinesie na trh iná platforma smartfónov. Tieto informácie boli nepresné.“

Oppo spravilo prvú objednávku väčšieho objemu MEMS kamier, no nešpecifikovalo ani ktoré zariadenia ňou budú disponovať, ani v akom časovom horizonte. Každopádne sa táto kamera objaví v niektorom budúcom high-end modeli obľúbenej čínskej značky smartfónov. Pre fanúšikov zariadení Nexus je takéto zistenie určite veľké sklamanie, ktoré ale záujemcov o smartfóny z číny nepochybne poteší.

Zdroj: DigitalOptics via AndroidPolice