Úvod Výrobcovia Google Motorola predstavila ambiciózny plán, chce poskladať modulárne smartfóny

Motorola predstavila ambiciózny plán, chce poskladať modulárne smartfóny

67

Motorola práve odkryla plášť nad Projektom Ara, open-source hnutím, ktoré sa zameriava na modulárne smartfóny s heslom „spraviť s hardvérom to, čo robí Android so softvérom.“

Spoločnosť plánuje vytvoriť ekosystém, ktorý dokáže podporovať hardvér z tretej strany pre jednotlivé komponenty. To znamená, že si jednoducho budete vedieť vylepšiť senzor, či displej a to od rôznych výrobcov.

Motorola bude spolupracovať s Phoneblocks, spoločnosťou, ktorá nedávno predstavila podobne ambiciózny koncept modulárnych smartfónov. Výrobca, ktorého vlastní Google tvrdí, že s Phoneblocks plánujú spolupracovať počas návrhu, ako aj technickej realizácie, s ktorou majú veľké skúsenosti.

[fve]http://www.youtube.com/watch?v=oDAw7vW7H0c[/fve]

Dizajn projektu Ara sa skladá zo základnej súčiastky „endo,“ na ktorú sa prichytia rôzne moduly. Moduly môžu byť „akékoľvek,“ tvrdí Motorola, od klávesnice, cez batériu až po nezvyčajnejšie moduly ako merač okysličenia krvi.

ara

Spoločnosť začne oslovovať aj vývojárov, ktorým by už túto zimu mali sprístupniť Alpha balíček. Ak si vývojár a máš záujem, zaregistruj si svoj „Ara Scout“ účet, čím skôr, tým lepšie.

ara2

Zdroj: Motorola via TheVerge