Úvod Novinky Je to oficiálne: Spoločnosť LG začne s hromadnou výrobou flexibilných displejov pre...

Je to oficiálne: Spoločnosť LG začne s hromadnou výrobou flexibilných displejov pre smartfóny

1

Nová éra smartfónov pomaličky ale isto začína. Popredný kórejský výrobca spotrebnej elektroniky a jeden z najlepších svetových inovátorov v zobrazovacích technológiách oficiálne oznámil, že už čoskoro hodlá sprístupniť širokej verejnosti ohybné OLED panely.

O ohybných displejoch sa povráva na verejnosti nejakú tu dobu. No zatiaľ ani jeden technologický gigant nepriniesol hotový mobilný produkt s „futuristickounovinkou medzi spotrebiteľov na pulty predajní pre denno denné používanie. Čerstvá tlačová správa od LG dala však jasne najavo, že tento fakt bude čoskoro minulosťou, a zároveň potvrdila množstvo doterajších dohadov a špekulácií. Kórejská spoločnosť totiž ohlásila hromadnú výrobu prvých flexibilných displejov s uhlopriečkou 6-palcov pre inteligentné mobily s dych-berúcou hrúbkou len 0.44 milimetrov a super-ľahkou váhou 7.2 gramov.

LG Display štartuje novú éru flexibilných displejov pre smartfóny s priemyseľ-vedúcou technológiou“ povedal Dr. Sang Deog Yeo, Výkonný viceprezident a technický riaditeľ LG DisplayTrh s flexibilnými displejmi by mal podľa očakávaní zaznamenať rýchly nárast zároveň s rozširovaním aplikácie tejto technológie. Našim cieľom je nadobudnúť počiatočné vedenie na trhu s flexibilnými displejmi uvedením nových produktov s vylepšeným výkonom a odlišným dizajnom v ďalšom roku“ dodal.

Flexibilné OLED panely budú pozostávať z plastových substrátov miesto skla. Aplikáciou špeciálnej tzv. púzdrovacej technológie sa zároveň stanú ohybnými a nezničiteľnými.

Uvidíme, ako na tento krok zareaguje konkurencia. Taký Samsung má nepochybne tiež pripravené nejaké to „eso“ v rukáve.

Zdroj:  lgdnewsroom.com via engadget.com
Foto: engadget.com