Úvod Smartphony Dohady LG G Flex: Smartfón so zakriveným displejom na ďalších obrázkoch

[Dohady] LG G Flex: Smartfón so zakriveným displejom na ďalších obrázkoch

27

V posledných dňoch nám spríjemnila náladu informácia od dvoch technologických gigantov z Kórei, ktorí chystajú inteligentné mobilné telefóny s netradičným štýlom displeja. Po odhalení jedného kúsku však prichádza neoficiálne odhalenie aj toho druhého. Web engadget.com získal vďaka šikovným zdrojom zopár renderov. 

Dlhodobé súperenie medzi spoločnosťami LG a Samsung prinieslo konečne niečo poriadné. S pretekaním, kto skôr vyrobí a dodá na trh prvý kvalitný Android smartfón s ohnutým displejom, to zdá sa, že obe nadnárone korporácie myslia skutočne vážne. Neznáme zdroje poskytli totiž po predstavení Samsung Galaxy Round technologickému webu engadget.com novinárske rendery, na ktorých má byť konkurečný LG G Flex.

gflex2 gflex3 gflex4

Dizajn špekulovaného smartfónu G Flex sa podľa detailov na spomenutých redneroch nesie v elegantnom štýle ala Nexus 4, s tým rozdielom, že je displej prehnutý vo väčšom uhle a údajne vo veľkosti 6-palcov. Inžinieri ho však tiež prehli v úplne inom bode ako pri Galaxy Round. K čomu je ale takéto zakrivenie dobré? No, prispeje predovšetkým k lepšej ergonómii pri denno-dennom používaní. Mal by tak lepšie sadnúť do rúk užívateľa. Viac sa už o užitočnosti alebo zbytočnosti tohto vznikajúceho trendu dozvieme z prvých recenzií po začatí predaja. Čakať na oficiálne predstavenie budeme asi musieť ešte nejaký ten týždeň.

Zdroj: engadget.com
Foto: TheVerge