Úvod Výrobcovia Asus Lož má krátke nohy: O výkone klamal HTC, LG aj Asus

Lož má krátke nohy: O výkone klamal HTC, LG aj Asus

17

Samsung sa už niekoľkokrát dostal do popredia médií v nie veľmi priaznivom svete a to z toho dôvodu, že mal údajne umelo navyšovať skóre v benchmarkových aplikáciách. Vďaka špeciálnemu nastaveniu procesora si svoj „výkon“ dokázal navýšiť až o 20-50%. Najnovšie testovanie servera AnandTech odhalilo, že v rovnakej lodi sa vezú aj ďalší Android výrobcovia.

AnandTech po testovaní, ktoré začalo ešte v júli usúdil, že jediné Android zariadenia, ktoré nevyužívajú špeciálne nastavenie procesora pre benchmarkové aplikácie sú zariadenia Nexus a novšie telefóny od Motoroly.

Podľa redaktorov spomínaného servera sa jedine Samsung odvážil zvýšiť aj frekvencie grafického čipu. Je však nutné, aby s tým výrobcovia prestali, keďže tým, že takto umelo navyšujú výkon klamú nie len svojich zákazníkov ale aj seba. Prestať s tým pravdepodobne neprestanú, keďže zaujať sa snažia aspoň takto. Nádej však ostáva v optimalizácii a úprave benchmarkových aplikácií tak, aby sa pri ich spustení neaktivoval špeciálny režim procesora v mnohých zariadeniach.

Aby sme nevynechali ani konkurenciu, podrobnému testovaniu bol podrobený aj iPhone, ktorý však podobne ako Nexus zariadenia v testoch nepodvádzal.

Zdroj: AnandTech via PhoneArena