Úvod Aplikácie Obchod Google Play prejde 21. novembra zmenou, ktorá poteší majiteľov Android tabletov

Obchod Google Play prejde 21. novembra zmenou, ktorá poteší majiteľov Android tabletov

1

S narastajúcim počtom aktivovaných tabletov plánuje Google aktualizovať virtuálny obchod so softvérom pre Androiďákov. Zmeny sa budú týkať jednoduchšieho objavovania aplikácií a hier s optimalizovaným užívateľským prostredím pre väčšie displeje.

Podľa dostupných informácií na blogu Android-vývojárov, užívatelia po celom svete aktivovali už viac ako 70 miliónov tabletov s operačným systémom od Google. Takéto veľké čísla samozrejme predstavujú hybný faktor, ktorý sa postaral aj o oznámene nadchádzajúcej zmeny v Play Store, naplánovanej na 21. novembra.

Začiatkom tohto roka pribudla v Google Play Store i sekcia „navrhnuté pre tablety„, plná ideálnych aplikácií pre 7 až 10-palcové displeje, ktoré zároveň spĺňajú kladené požiadavky a kritéria. Napríklad taká Android aplikácia pod názvom „Remember The Milk“ zaznamenala nárast stiahnutí na tabletoch až o neoveriteľných 83% po tom, čo bola do tejto lukratívnej sekcie pridaná.

Novembrová aktualizácia Google Play prinesie kvalitné aplikácie pod nos majiteľov Android tabletov ešte efektívnejšie. Ako? Ak daná aplikácia či hra nebude spĺňať požiadavky na označenie „navrhnuté pre tablety„, bude následne označená ako „navrhnuté pre smartfóny„. Prostredníctvom filtru tak zobrazí obchod pri prezeraní aktuálnych tzv. top zoznamov (najobľúbenejšie zdarma, najobľúbenejšie platené atď.) prednastavene všetko len pre tablety (filter bude možné vypnúť). Užívateľ tým získa lepšiu orientáciu medzi kvalitným a nekvalitným softvérom ešte pred spustením inštalácie.

Zdroj: android-developers.blogspot.sk via androidcentral.com
Foto: android-developers.blogspot.sk