Úvod Novinky Google rozdá 17 000 kusov Nexus 7 komunitám v oblastiach postihnutých hurikánom...

Google rozdá 17 000 kusov Nexus 7 komunitám v oblastiach postihnutých hurikánom Sandy

8

Približne pred rokom sa cez 20 amerických štátov prehnala ničivá búrka pomenovaná Sandy, ktorá spôsobila škody v odhadovanej výške až 68 miliárd dolárov.

Revitalizáca a proces obnovy zasiahnutých oblastí hlavne v okolí New Yorku zaberá nie len veľa času ale hlavne aj finančných prostriedkov a tak je každá, či už väčšia alebo menšia pomoc vítaná.

nexus72vsnexus7Pomôcť sa rozhodol aj internetový gigant Google, ktorý do postihnutých oblastí venuje až 17 000 kusov obľúbeného tabletu Nexus 7, pričom nie je jasné či sa jedná o prvú alebo druhú generáciu.

Google ale tablety nebude len tak „rozhadzovať“ okoloidúcim americkým občanom ale svoje uplatnenie nájdu v rôznych krízových centrách, knižniciach, vzdelávacích inštitúciach, komunitných centrách či zriadeniach pre rozvoj podnikania a podobne.

O tomto počine spoločnosti informoval guvernér New Yorku Andrew Cuomo a aj keď najnovšie mobilné technológie určite môžu svojim spôsobom v tejto situácii pomôcť, predsa len by možno postihnutým oblastiam skôr pomohla finančná injekcia, s ktorou by Google taktiež určite problém nemal.

Myslíte si, že tablety môžu nejakým spôsobom pomôcť občanom v postihnutých oblastiach alebo sa jedná o nezmyselný krok? Diskusia je otvorená…

zdroj: PhoneArena