Úvod Výrobcovia Google Inteligentné hodinky od Google s integráciou Google Now budú dokončené do niekoľkých...

Inteligentné hodinky od Google s integráciou Google Now budú dokončené do niekoľkých mesiacov

5

Žijeme v ére, v ktorej sa výrobcovia snažia prísť s novinkami, ktoré nás podobne ako prvé dotykové telefóny doslova zaskočia. Do tejto kategórie sa radia zariadenia, ktoré si môžeme obliecť. Či už to sú okuliare Google Glass alebo hodinky od spoločností ako WIMM, Pebble, či Samsung, budúcnosť je zaujímavá.

Tentokrát sa novinky týkajú inteligentných hodiniek od Google, o ktorých informoval Wall Street Journal. O novom produkte od Google sme už informovali niekoľkokrát. Jednať sa má o osobného asistenta, s úzkym prepojením s Google Now. Jedná sa o službu, ktorá Vás upozorní na zmenu v počasí, zápchy v meste, či dokonca na novinky. Podľa WSJ by tieto hodinky mohli byť dokončené „do niekoľkých mesiacov.

Zdroj okrem toho tvrdí, že hodinky budú schopné komunikovať s ďalšími zariadeniami, ako napríklad so smartfónom. Spoločnosť má údajne tvrdo pracovať na znížení spotreby energie, čo je pri inteligentných hodinkách obrovský problém, ako napríklad pri Samsung Galaxy Gear. Inteligentné hodinky od Samsungu dostali vlnu kritiky po tom, ako nedokázali na jedno nabitie vydržať dlhšie než deň, ich výkon bol podpriemerný a samotný produkt neponúkal dostatok funkcií.

Je dosť možné, že hodinky od Google budú kompatibilné so širším spektrom smartfónov, no nie je jasné, či sa im podarí vyriešiť ďalšie problémy, ktorými trpí Galaxy Gear. Google len pred niekoľkými mesiacmi odkúpil výrobcu hodiniek WIMM Labs.

Dokáže Google oživiť trh s nositeľnými technológiami alebo dopadne podobne ako pokus Samsungu?

Zdroj: WSJ via TheVerge