Úvod Konkurencia Apple Consumer Reports: iPhone 5S a 5C sú dobré, no telefóny Motorola Droid...

Consumer Reports: iPhone 5S a 5C sú dobré, no telefóny Motorola Droid sú lepšie

6

Hoci sú fanúšikovia jabĺčka z Cupertina isto nesmierne nadšení novým duom iPhone 5C a iPhone 5S, Consumer Reports s nimi toto nadšenie nezdieľa. Podľa nich totiž tieto dva modely Apple majú svoje výhody, no nedokážu sa rovnať Android zariadeniam, ako sú HTC, Samsung a najmä Motorola.

Táto nezisková organizácia vnímala čítačku odtlačkov prstov a 64-bitový procesor iPhone 5s ako silné pozitíva, a podobne si o iPhone 5C myslela, že bude populárny pre svoju nižšiu cenu a rôznorodú ponuku farebných prevdení, no závery sú iné. Consumer Reports to zhodnotili takto: „Nič-moc výdrž batérie a menší displej sa nemôžu rovnať Motorola Droid a ostatným (prevažne Android) zariadeniam.“

Naopak, Consumer reports sa pozitívne vyjadrili na adresu Motoroly, keď prišla reč na Google Now, bezdotykové ovládanie, aktívne notifikácie a výbornú výdrž batérie Droid Maxx. Hoci táto chvála bola mierená hlavne na sériu Droid-ov pre amerického operátora Verizon, rovnaké funkcie a vlastnosti nájdeme aj v najnovšej vlajkovej lodi Moto X.

Consumer Reports sú však, mimo iné, známi tým, že Apple nič nedarujú keď príde na hodnotenia. Niektorí preto môžu tvrdiť, že ich hodnotenia sú trochu zaujaté, no je zaujímavé vidieť, že aj takýto dôveryhodný zdroj potvrdí, že Apple produkty sú síce dobré, no nie až tak „super dobré“, ako si ich zákazníci myslia, že sú. Naopak chválu, ktorej sa dostalo Motorole, si za svoju snahu určite zaslúži, pretože Motorola prešla kus cesty v pomerne krátkom čase.

Ktorý smartfón teda Consumer Reports odporúča ako smartfón roka? Pravdepodobne nebudete veľmi prekvapení, je to Samsung Galaxy S4.

Aký smartfón považujete (zatiaľ) Vy za smartfón roka? Súhlasíte, alebo nesúhlasíte, so závermi, ku ktorým došli Consumer Reports?

Zdroj: Consumer Reports via AndroidAuthority