Úvod Novinky Android Boeing sa pripravuje presunúť svojich takmer 41 000 zamestnancov na Android

Boeing sa pripravuje presunúť svojich takmer 41 000 zamestnancov na Android

0

Je verejným tajomstvom, že s BlackBerry to poslednou dobou ide dolu vodou a hrozí, že to skončí bankrotom, alebo pravdepodobnejšie, akvizíciou. To vyvolalo znepokojenie a vnútorné rozhovory v jednej obrovskej globálnej firme – v Boeing.

Boeing je celosvetovo rozšírená firma, ktorá sa zaoberá leteckým, civilným i vojenským, a taktiež kozmickým priemyslom a technológiami. Zdroje uvádzajú, že Boeing má momentálne základňu čítajúcu takmer 41 tisíc zamestnancov, ktorí používajú práve BlackBerry smartfóny. A práve neistý osud BlackBerry nedáva Boeing-u kľudný spánok. Mohlo by totiž dôjsť k prerušeniu služieb zo strany BlackBerry a to by znamenalo pre Boeing veľké problémy, keďže BlackBerry okrem zariadení dodáva aj služby ako e-mail, správu kalendárov zamestnancov a kontakty.

boeing1

Aj napriek uisteniam zo strany BlackBerry sa Boeing pripravuje presunúť svojich zamestnancov na zariadenia používajúce Android pre prípad, že by BlackBerry prerušilo dodávku svojich služieb. Takýto presun by podľa slov Boeing-u mohol zabrať približne 2 mesiace. Čo sa konkrétnych zariadení týka, informácie sú nejasné, no favoritmi sú Samsung a domáca Motorola, ktorá by mohla byť jednoduchšia vzhľadom na požiadavky Ministerstva Obrany.

Prvé Android zariadenia pre túto objednávku by mali ísť do predprodukcie už tento mesiac. Boeing situáciu ohľadom BlackBerry bedlivo sleduje, aby nedošlo k nechceným výpadkom vnútorných služieb. Pre prípad, že by sa služby BlackBerry stali nedostupnými skôr, ako bude prechod na platformu Android pripravený, má BlackBerry záložný plán pre udržanie dostupnosti e-mailovej komunikácie, kalendárov a kontaktov.

Údajne Boeing uvažoval aj o nasadení iPhone, no nebol si istý, či by bol Apple schopný dodať v krátkej dobe viac ako 40 000 zariadení.

Zdroj: 9to5Google
Foto: Boeing