Úvod Novinky Americký operátor predstavil inteligentné hodinky pre deti. Volajú sa FiLIP a majú...

Americký operátor predstavil inteligentné hodinky pre deti. Volajú sa FiLIP a majú za úlohu zvýšiť bezpečnosť

5

Bezpečnosť bude čoskoro opäť na vyššej úrovni vďaka moderným technológiám. Na svete je nové inteligentné zariadenie určené pre zápästia detských ratolestí. Okrem štýlového dizajnu ponúka novinka GPS, možnosť textovej či hlasovej komunikácie a rôzne bezpečnostné funkcie.

Starostliví rodičia si môžu vydýchnuť, teda zatiaľ aspoň v USA. Spolupráca amerického operátora AT&T a spoločnosti Filip Technologies totiž priniesla svoje ovocie – smartwatch (v preklade inteligentné hodinky) pod názvom FiLIP.

FiLIP je presne ten typ zariadenia, pre ktoré sme vytvorili tím Záchranných Zariadení v AT&T. Filip Technologies určila inováciam zariadení, vhodných na nosenie, nový smer – prostredníctvom inteligentných hodiniek riešiť skutočný problém pre rodičov a zjednodušiť ich životy.“ povedal Chris Penrose, starší viceprezident, Záchranné Zariadenia, AT&T Mobility.

hodinky-filip-deti-2Inteligentné hodinky FiLIP sú dizajnom a výbavou určené predovšetkým pre nižšie vekové kategórie. Na to, aby nemusel neustále vyvolávať rodič svojej dcérke alebo synčekovi, a starostlivo sa pýtať kde sa práve nachádza a čo robí, stačí len jednoducho nasadiť novinku od AT&T/Filip Technologies na ruku a prostredníctvom GPS tak dokáže takmer okamžite zistiť polohu svojho drobca na Android/iOS smartfóne s nainštalovanou príslušnou aplikáciou. Zaujímavosťou je však i tzv. funkcia „bezpečná zóna„. Tá v prípade, že dieťa opustí rodičom povolenú oblasť, včas upozorní. Okrem určovania polohy dokáže FiLIP sprístupniť textovú komunikáciu alebo uskutočniť hlasový hovor medzi nositeľom a vopred špecifikovanou osobou. Rodičia tak vyberú maximálne 5 ľudí, s ktorými môže dieťa komunikovať cez hodinky. Samozrejmosťou je aj inteligentná núdzová procedúra na lokalizovanie a kontaktovanie ratolestí v prípade potreby.

Našim cieľom bolo s FiLIP vytvoriť taký produkt, ktorý umožní deťom preskúmavať svet a zároveň byť v kontakte s tými, ktorí sa o nich najviac starajú.Jonathan Peachey, CEO Filip Technologies.

Hodinky FiLIP dostali FCC certifikát (potrebný na oficiálne spustenie predaja pre verejnosť) už v júli a na pultoch predajní by mali byť k dispozícii v najbližších mesiacoch pre zákazníkov v USA. O dostupnosti mimo hranice a cenovke zatiaľ nič nevieme.

Operátor AT&T je zároveň exkluzívny poskytovateľ siete a distribútor pre nové inteligentné zariadenie FiLIP.

Zdroj: att.com via phandroid.com
Foto: phandroid.com