Úvod Novinky Android Android 4.4 KitKat: Podpora pre nositeľné zariadenia a zvýšenie výkonu zariadení s...

Android 4.4 KitKat: Podpora pre nositeľné zariadenia a zvýšenie výkonu zariadení s menšou pamäťou

28

Predstavenie KitKat-u sa pravdepodobne uskutoční už dnes. To znamená, že čím bližšie k jeho predstaveniu sme, tým viac ľudí sa s ním dostáva do styku. Dnešná informácia pochádza od jedného z výrobcov, ktorý od Google dostal list, v ktorom boli priblížené všetky zmeny.

Jedna z dôležitých zmien sa týka starších Android telefónov s malou pamäťou. Hovorím o zariadeniach od Huawei, Samsung, či ZTE, ktoré majú len 512MB. Oproti novším zariadeniam, ktoré disponujú s 2 a viac GB RAM nemajú akúkoľvek šancu konkurencie po hardvérovej, ako ani po softvérovej stránke. Tieto staršie telefóny môžu väčšinou zabudnúť na najnovší Android a to by sa s Android 4.4 KitKat mohlo zmeniť.

S optimalizáciou pre zariadenia s menšou kapacitou RAM by sa KitKat mohol vo väčšom začať používať aj v nositeľných zariadeniach, ako napríklad v inteligentných hodinkách, či okuliaroch, keďže tie taktiež väčšinou gigabajtami RAM neprekypujú. Android 4.4 údajne bude podporovať až tri nové druhy senzorov, točivé geomagnetické pole, detektor krokov a pedometer, čo sa samozrejme opäť skvele hodí do zariadení ako Google Glass, či do inteligentných hodiniek. Senzory budú schopné odmerať ako ďaleko ste zašli vďaka počtu krokov. To sa môže hodiť hlavne pri zobrazení máp interiérov.

KitKat by mal okrem toho vývojárom umožniť vytvoriť aplikácie, ktoré dokážu nahradiť fyzickú kartu virtuálnou, ktorou by sme vedeli platiť, získavať body (ako napríklad Clubcard), či naše zariadenie používať ako kartu pri vstupe do budov alebo do izieb. Všetky toto by malo fungovať pomocou komunikácie cez NFC, čím by Google obišiel nutnosť schvaľovania operátormi. Android 4.4 okrem toho zariadeniam umožní kontrolu väčšieho počtu zariadení pomocou Bluetooth.

HTC ako aj Samsung podobný IR ovládač už používajú, no ich vývojári museli naprogramovať všetky nastavenia zvlášť. Android 4.4 tento postup zosúladí a tak ponúkne zjednotený ovládač pre Android telefóny.

Zdroj: jessicalessin via PhoneArena
Foto: TechnoBuffalo