Úvod Novinky Android V rýchlosti: Aktualizácia na Android 4.4. sa bude viac týkať „Android TV“...

V rýchlosti: Aktualizácia na Android 4.4. sa bude viac týkať „Android TV“ ako smartfónov

2

Podľa najnovších informácií to vyzerá tak, že sektor smartfónov nebude ťažisko aktualizácie na Android 4.4 KitKat. Zaujímavejšia a objemnejšia časť by sa totiž mala týkať „chytrých televízorov“ Android TV.

Samozrejme, Android 4.4 KitKat  prinesie nejaké tie zmeny aj do sveta smartfónov. Vďaka uniknutým scrennshotom vieme už o chystaných zmenách grafického užívateľského prostredia, a spolu s nimi nepochybne prídu aj nejaké nové funkcie, no tentokrát bude aktualizácia zameraná najmä na Android TV.

Podľa zdrojov vraj Google značne vylepšil užívateľské rozhranie na veľkých obrazovkách a rozhranie pre interakciu medzi televízorom a menšími chytrými Android zariadeniami a chystajú sa aj zmeny vo vývoji aplikácií pre TV.

Ako už informoval Gigaom, Google zrušil svoju značku Google TV a spoločnosť LG, ktorá chytré televízory Google TV vyrábala, obdržala inštrukcie zmeniť názov na Android TV.

Viacej informácií o tom, ako to skutočne bude, sa dozvieme pravdepodobne už dnes v noci, kedy prebehne „Night With Google“. O Novinkách Vás budeme, samozrejme, informovať.

Zdroj: UnwiredView