Úvod Smartphony Aktualizácie Unikol Android 4.3 pre Samsung Galaxy Note 2 a Galaxy S4

[Video] Unikol Android 4.3 pre Samsung Galaxy Note 2 a Galaxy S4

2

Pre tých z Vás, čo netrpezlivo čakáte na aktualizáciu pre svoj Samsung Galaxy Note 2 alebo Galaxy S4 na aktuálne najnovšiu verziu systému Android, máme dobré správy.

Predvčerom večer na internet unikla aktualizácia pod označením I9505XXUEMI8, ktorá bola včera nasledovaná aktualizáciou N7100XXUEMI6. Pozornejší z Vás, si isto všimli, že prvá je určená pre Samsung s kódom I9505, čo je verzia Galax S4 a tá druhá pre N7100, čiže Galaxy Note 2. Obidve aktualizujú systém na Android 4.3 .

Kompletný zoznam zmien, ktoré tieto aktualizácie prinášajú, bohužial nie známy, no ako pre Galaxy Note 2, tak pre Galaxy S4 by mali priniesť okrem citeľného zvýšenia výkonu aj Samsung KNOX a Samsung Wallet. Tie však v súčasnosti ešte nefungujú, pretože ešte nie sú oficiálne dostupné na stiahnutie, no naznačuje to, že ich oficiálne spustenie sa pomaly blíži.

S4-1 S4-2

 

Aktualizácia pre Galaxy Note 2 okrem vyššie spomenutého prináša aj mnoho zmien prvkov užívateľského prostredia a dopĺňa špeciálne funkcie známe z Galaxy S4 a  Galaxy Note 3.

Note2-1

 

Nakoľko ide len o testovacie verzie, nemôžeme odporučiť ich inštalovanie. Údajne sú ale „naozaj stabilné“ a ak sa rozhodnete si aktualizáciu nainštalovať, tak za prípadné problémy nenesie redakcia Androidportal.zoznam.sk žiadnu zodpovednosť. Všetko robíte len na vlastné riziko. Pre tých, čo sa predsa len rozhodnú experimentovať, sú k dispozícii odkazy na XDA fórum na konci článku pod videom, kde sa dozviete viac. Pred inštaláciou si radšej všetko riadne zálohujte.

Dá sa očakávať, že pred vydaním oficiálnej Samsung aktualizácie na Android 4.3 sa dočkáme ešte niekoľkých takýchto uniknutých verzií, ale odporúčame počkať na tú oficiálnu.

[fve]http://www.youtube.com/watch?v=8Z8kwAeJDqE[/fve]

Tešíte sa na zmeny, ktoré prinesú aktualizácie na Android 4.3, alebo Vám na verzii systému až tak nezáleží? Napíšte nám do diskusie nižšie.

Zdroj: AndroidAuthority 1, AndroidAuthority 2, XDA1, XDA2