Úvod Novinky Sony Xperia Z1 bude lacnejšia, predávať sa začne od októbra za...

[Aktualizované] Sony Xperia Z1 bude lacnejšia, predávať sa začne od októbra za 650€

6

Nedávno sme Vás informovali o možnosti pred-objednania najnovšieho zariadenia Sony, ich nového high-endu Xperia Z1. Jeden zo slovenských e-shopov pritom cenu odhadol na 739€, čo mnohých zaskočilo a mnohých dokonca pobúrilo.

Situácia však môže byť oveľa priaznivejšia, než sa čakalo. Cena Sony Xperia Z1 sa bude pohybovať na rovnakej úrovni ako začínajúca cena Xperia Z, teda na približne na 650€. Predávať by sa pritom mala začať začiatkom októbra. Pre AndroidPortal.sk to potvrdil hovorca pre služby a financie Telekomu, Michal Korec.

O dotovaných cenách zatiaľ bližšie informácie nemáme, tie budú uverejnené až tesne pred začatím predaja. Znamenalo by to teda zvrat v situácii nacenenia novinky od Sony a Slovensko by sa po Nemecku stalo krajinou, kde by sa Xperia Z1 začala predávať najlacnejšie.

Sony Xperia Z1 môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Aktualizácia: Momentálne sme obdržali aj vyjadrenie od PR spoločnosti, ktorú využíva Sony na Slovensku. Potvrdili, že Sony Xperia Z1 sa bude predávať od októbra, no na cene sa s Telekomom nezhodli, tvrdia totiž, že stáť bude až 699€. Je dosť možné, že u operátora bude o niečo lacnejšia, no či to tak nakoniec bude zatiaľ nevieme.

Aktualizácia 2: E-shop K24.sk začal prijímať pred-objednávky na Sony Xperia Z1 za cenu 600,60€. My sme sa s predajcom spojili a túto cenu nám aspoň zatiaľ potvrdil. Poznamenal však, že na sklade nemá žiadne kusy a tak sa cena môže zmeniť.