Úvod Konkurencia Stephen Elop dostane 18,8€ milióna len za to, že sa vráti do...

Stephen Elop dostane 18,8€ milióna len za to, že sa vráti do Microsoftu

2

Stephen Elop je milionár, z ktorého sa stane ešte väčší milionár. Okrem toho, že je na veľmi dobrej ceste k tomu, aby sa z neho stal CEO Microsoftu, čo mu zarobí veľmi slušné peniaze si privyrobí ešte viac. Elop by mal totiž dostať poriadne tučnú odmenu za to, že bude súčasťou akvizície mobilnej divízie Nokie. Podľa správ z Financial Times by mal Elop zinkasovať približne 18.8€ milióna.

V porovnaní s celkovou hodnotou Nokie, za ktorú ju Microsoft odkupuje (5,30€ miliardy) sa jedná o zanedbateľnú čiastku, no stále sa bavíme o miliónoch eur. Približne o 70% z celej čiastky sa postará Microsoft. Väčšinu by však mali tvoriť akcie. Finančné informácie ďalej tvrdia, že približne 4.1€ milióna bude Elopovi vyplatených vo výplatách a bonusoch, ďalších 14.6€ milióna dostane v akciách.

Zdroj okrem toho informuje aj o tom, že hlasovanie o akvizícii Nokie Microsoftom sa uskutoční už 19. novembra 2013. O tom, že sa zahlasuje v prospech akvizície takmer nikto nepochybuje, no veľa Fínov si myslí, že Microsoft by za jedného z najväčších výrobcov mobilných zariadení mal zaplatiť oveľa viac.

Zdroj: Financial Times via PhoneArena