Úvod Novinky Sony predstavila elegantné 5000 mAh a 10000 mAh externé batérie

Sony predstavila elegantné 5000 mAh a 10000 mAh externé batérie

4

Väčšina, všetky moderné smartfóny majú jeden zásadný problém a to výdrž batérie.

Spoločnosť Sony si je tohto problému vedomá a ako „náplasť“ ponúka riešenie v podobe externých batérií, ktoré dokážu vaše zariadenie v pohodlí nabiť keď ste napríklad na cestách alebo mimo možnosti pripojenia do siete prostredníctvom štandardnej nabíjačky.

Nesú označenie CP-F5 a CP-F10L, kde prvá menovaná sa môže pochváliť 5000 mAh kapacitou (jeden USB port) a model F10L 10000 mAh kapacitou(dva USB porty).

Obe zariadenia majú elegantný obdĺžnikový dizajn a pomocou nich nabijete smartfón za približne dve hodiny. Samotné dopĺňanie šťavy do akumulátorov potrvá cca 7 hodín. Sony tvrdí, že aj po 1000 cykloch nabíjania si batérie zachovajú 90 percent pôvodnej kapacity.

gsmarena_002-645x376

Cena modelu CP-F5 sa momentálne pohybuje na úrovni 42 dolárov a za „objemnejší“ model predajcovia pýtajú približne 72 dolárov. Batérie sú zatiaľ k dispozícii na trhu v Indii, v Sony obchodoch a u ďalších renomovaných predajcov elektroniky. Čoskoro sa však rozšíria aj do ostatných online shopov.

Používate nejaký typ externej batérie? Ak áno, aké máte skúsenosti poprípade koľko ste boli ochotný investovať? Podeľte sa so skúsenosťami v diskusii.