Úvod Konkurencia Apple Smartfóny na Slovensku: Najpopulárnejší je Samsung a HTC, iPhone až na treťom...

Smartfóny na Slovensku: Najpopulárnejší je Samsung a HTC, iPhone až na treťom mieste

6

Smartfóny sú obľúbenejšie u mužov, najpopulárnejší je Samsung

Na našich inteligentných miláčikov nedáme dopustiť. Veľakrát, ak nie vždy ich máme na dosah ruky, vieme pomocou nich nie len písať SMSky alebo volať ale aj surfovať po internete, používať najmodernejšie aplikácie a najprepracovanejšie hry. Je teda jasné, že svojimi atraktívnymi funkciami prilákajú veľa ľudí. Koľko presne ich však je?

Podľa firmy NMS Market Research inteligentný telefón vlastní až 57 percent Slovákov nakupujúcich cez internet. Jedná sa o 7 percent viac, než u našich západných bratov v Česku. Prieskum bol vykonaný na vzorke 2,200 respondentov v spolupráci so serverom Heureka.sk.

„Inteligentné telefóny sú obľúbenejšie viac medzi mužmi než ženami. Najväčšiemu dosahu sa teší Samsung, ktorý vlastní až 23% všetkých opýtaných nakupujúcich na internete,“ uviedol riaditeľ NMS Market Research Michal Osuský. Medzi tými, ktorí navštevujú e-shopy sú najpopulárnejšie tieto zariadenia: 23% dáva prednosť Samsungu, 12% HTC a 8% iPhonom.

Podľa slov projektového manažéra Heureka.sk Kamila Demutha má s nakupovaním cez svoj telefón skúsenosti až 10% majiteľov smartfónov. Ďalších 28% má svoj smartfón použiť len na získanie informácií o produkte.

Aký smartfón používate Vy? Koľko ste ich už vystriedali? Používate ich aj na nakupovanie?

[poll id=“161″]

[poll id=“162″]

[poll id=“163″]

Zdroj: SITA