Úvod Výrobcovia HTC Predaje HTC v auguste aj naďalej klesajú

Predaje HTC v auguste aj naďalej klesajú

1

HTC má v posledných mesiacoch smolu. Technici prišli s krásnym telefónom nabitým najmodernejšou technológiou, no aj napriek tomu sa im nedarí. Nepomáha zatiaľ ani kampaň s Robertom Downey Jr., ktorá je však tak popletená, že sa tomu vôbec nečudujem.

August je pre taiwanského výrobcu ďalším smolným mesiacom, keď oproti júlu jeho predaje klesli o ďalších 16% na $13.2 miliardy NT (340 miliónov eur). Oproti minulému roku sa jedná o 45% pokles, zatiaľ čo oproti máju tohto roka, keď sa začala predávať vlajková loď HTC One, je to katastrofálny 56% pokles.

Pre HTC však ťažké obdobie rozhodne nekončí. Aby naplnili predpoklady, ich predaje musia stúpnuť o 60%, čo pri zariadeniach ako LG G2, iPhone 5S/C, či Galaxy Note III vôbec nebude jednoduché. Predpokladá sa, že už čoskoro sa začnú predávať zlacnené kusy HTC One.

Kampaň s Robertom Downey Jr. teda nevychádza tak ako má a kritizujú to aj analytici, či bežní spotrebitelia. HTC by mal vraziť všetku svoju silu do produktov založených na HTC One, keďže toto zariadenie sa páčilo nejednému človeku. Mnohí dokonca tvrdia, že HTC One je to jediné, čím tento výrobca disponuje.

Zdroj: UnwiredView via PhoneArena