Úvod Novinky Android Paranoid Android prerobí svoju ROM. Bude sa sústreďovať na menej zariadení a...

Paranoid Android prerobí svoju ROM. Bude sa sústreďovať na menej zariadení a lepšiu stabilitu

5

Nakoľko sa predstavenie Androidu 4.4 KitKat blíži, niektorých z Vás možno bude zaujímať prehlásenie, ktoré v tejto súvislosti vydal Paranoid Android tím.

Na pláne je totižto kompletné prerobenie ROM-ky Paranoid Android od základu, ktorá sa teraz bude sústrediť najmä na stabilitu systému, no bude oficiálne dostupná pre menej zariadení. Preto vravím oficiálne, lebo to, že nebude vydaná práve na Vaše zariadenie, nemusí nutne znamenať, že Vám nebude fungovať.

Podľa včerajšieho príspevku na Google+ tím upúšťa od stratégie vyvíjať ROM „pre X zariadení“, no v nízkej kvalite. Je totiž jedno, ako veľmi je vývojár skúsený. Keď každý vyvíja ROM pre jedno zariadenie, nebudú také kvalitné, ako keď spoja svoje sily. Nikto totiž nevie všetko. Takže počnúc KitKatom bude celý tím spolupracovať na ROM len pre pár zariadení („Nexus 5 bude, samozrejme, jedno z nich“, zvyšok zoznamu ešte nie je známy). Na niektoré ostatné zariadenia budú existovať porty, no s tými nebude mať Paranoid Android tím nič spoločné, i keď hovoria niečo v zmysle, že vývojárom budú ochotní poradiť. Podpora existujúcich zariadení by mala zostať a bude odovzdaná do rúk skúseným „údržbárom“.

PA

Keď každý bude robiť to, čo vie najlepšie, Paranoid Android tím pevne verí, že sa im podarí vyprodukovať oveľa lepšiu a stabilnejšiu ROM. Ich cieľom je „Zostať čo najbližšie čistému Androidu, veci musia byť pekné na pohľad, jednoduché, prehľadné a ľahko modifikovateľné“, a držať sa Googlovského dizajnu.

S lepšou ROM chce tím povzbudiť Android nováčikov, aby dali Paranoid Android ROM šancu vďaka jednoduchšiemu inštalačnému a aktualizačnému procesu. Možno sa teda dočkáme podobného inštalátora, ako sľúbil Cyanogen. Teraz už všetko, čo potrebujeme k tomu, aby sme sa dozvedeli viac, je krok Googlu – vydanie Android 4.4 KitKat.

Ako tento krok vnímate Vy? Nájdu medzi Vami používatelia Paranoid Android ROM?

Zdroj: AndroidPolice