Úvod Neprehliadnite vlavo Tegra Note: Nová NVIDIA platforma s Tegra 4 čipom a podporou pre...

Tegra Note: Nová NVIDIA platforma s Tegra 4 čipom a podporou pre stylus

3
Spoločnosť NVIDIA predstavila novú platformu pre výrobcov tabletov – Tegra Note. Tablety na tejto platforme dostali zároveň aj odporúčanú cenu 199 amerických dolárov, ktorá sa ale napriek tomu môže odvíjať od politiky či hardvérovej konfigurácie daného výrobcu.

 

O generáciu staršiu NVIDIA platformu pre tablety (platforma Kai) využíval aj ASUS/Google Nexus 7 s čipom Tegra 3.

Po roku však NVIDIA opäť vyrukovala na verejnosť s vynovenou platformou, ktorá nesie označenie Tegra Note, odhodlanou zabojovať o srdcia zákazníkov vyšším výkonom a rôznymi doplnkami.

tegra-note
Platforma NVIDIA Tegra Note s Tegra 4 a podporou pre stylus

Ak nie je niekomu jasné, na čo taká platforma vôbec je, dá sa to vysvetliť jednoducho: NVIDIA pripravila referenčný model (tzv. polotovar) pre tablety – Tegra Note, ktorý obsahuje integrovaný čip Tegra 4 (4-jadrový Cortex-A15 procesor, 72-jadrový grafický procesor GeForce), dva stereo-reproduktory na prednej strane, 7-palcový IPS displej s rozlíšením 1280×800 pixelov, podporu pre stylus a VGA web-kameru. Ostatné špecifikácie budú záležať už len na výrobcovi. Ten si ich na-mixuje podľa toho (napr. pridá kvalitnejší fotoaparát na zadnú stranu/HDMI konektor/slot na microSD kartu) na aký trhový segment hodlá zamerať svoj pohľad – buď preferuje lacnejší model alebo niečo s luxusnejším nádychom.

Softvérovú časť novej platformy doplní pred-inštalovaná aplikácia Camera Awesome alebo NVIDIA TegraZone, nabitá množstvom prémiových a graficky podarených hier pre Tegra zariadenia.

Prvé tablety na platforme NVIDIA Tegra Note by sme mohli očakávať už v októbri/novembri. Uvidíme teda, čo si pred vianočnými sviatkami pre nás výrobcovia pripravia.

Zdroj + Foto: engadet.com