Úvod Výrobcovia LG Nexus 5: Snapdragon 800 a 1080p displej

Nexus 5: Snapdragon 800 a 1080p displej

2

Dnes sa s informáciami o chystanom Nexus 5 doslova roztrhlo vrece. Pár hodín po tom, čo jeho fotky z baru obleteli svet, sa objavil benchmark, ktorý nám prezrádza technické špecifikácie smartfónu. Dokument unikol zo stránky GFXBenchmark, kde vystupuje pod kódovým označením Hammerhead.

Čo nám tento benchmark hovorí? Nie veľa, no ale aspoň niečo. Telefón má disponovať 1080p displejom a jeho srdcom bude Snapdragon 800, ktorý bude „tikať“ pod taktom 2265MHz. Určite si vravíte, že rozlíšenie vyzerá trochu čudne, to však môže byť spôsobené tým, že do benchmarku sa nerátajú pixely, ktoré zaberá navigačná lišta. Najnovší android je samozrejmosťou, no tu stále vystupuje pod označením KeyLimePie, čo je zvláštne. Môže to ale byť spôsobené len tým, že pozabudli zmeniť názov buildu.

Otázna zostáva cena, no aj niektoré ďalšie špecifikácie, ako je RAM a fotoaprát, o ktorom sa predpokladá, že by mal byť schopný robiť fotografie s rozlíšením 13MPx. Podľa všetkého pôjde o veľmi výkonný high-end smartfón, a hoci dával Google na svoje zariadenia vždy priateľskú cenovku, som zvedavý, na koľko nacenia Nexus 5

Zdroj: Androidheadlines