Úvod Dohady Nexus 5 ponúkne fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu

Nexus 5 ponúkne fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu

4

Optická stabilizácia, Snapdragon 800, Android 4.4 KitKat

Roztrasené videá z mobilných zariadení sú tie najhoršie. Aj napriek tomu, že by ste si chceli pozrieť to, čo niekto natočil, je to nemožné, pretože to väčšinou vyzerá tak, akoby sa daný človek nachádzal pri epicentre veľmi silného zemetrasenia. To ma privádza k výbornej technológii pod skratkou „OIS,“ po slovensky „Optická Stabilizácia Obrazu.“ Táto technológia prekvapivo nie je rozšírená, využívala ju Nokia, HTC a teraz aj LG v ich novom zariadení, G2.

Odkiaľ vlastne vieme, že Nexus 5 bude disponovať s OIS? Včera sme Vás informovali o nových informáciách ohľadom Nexus 5, ktoré pochádzali priamo z FCC, teda úradu, ktorý schvaľuje nové zariadenia. V ňom môžete nájsť aj obrázky úplne rozobratého Nexus 5, v ktorom sa nachádza úplne rovnaký fotoaparát, akým disponuje LG G2.

Nexus 5 by mal byť predstavený koncom tohto roka, poprípade na začiatku 2014. Čo sa špecifikácií týka, tam sa odhaduje 4.96 palcový displej a 2,300mAh batéria, čo je po 3,000mAh batérii, ktorou disponuje G2 veľké sklamanie. Výkonovo by to nemal byť žiaden slimák, poháňať by ho totiž mal Snapdragon 800 a 2GB RAM. Okrem toho by to malo byť prvé zariadenie, ktoré pobeží na novom Android 4.4 KitKat.

Zdroj: PhoneArena