Úvod Konkurencia Microsoft pozýva média na podujatie, predstaví asi Surface 2

[Konkurencia] Microsoft pozýva média na podujatie, predstaví asi Surface 2

2

Softvérový gigant Microsoft začal rozposielať médiám pozvánky na nadchádzajúce podujatie v New York-u. Očakáva sa predstavenie ďalšej generácie Windows tabletu Surface.

Vyzerá to tak, že Android konkurencia kuje veľké plány. Už o pár dní (konkrétne 23. septembra) sa totiž v Spojených Štátoch uskutoční podujatie pre novinárov, kde bude s veľkou pravdepodobnosťou oficiálne ukázané pokračovanie tabletov so značkou Microsoft – Surface 2 a Surface Pro 2. Má teda ísť o aktualizované modely Surface RT a Surface Pro. Zdroj serveru The Verge tvrdí, že očakávaná menšia verzia Surface tabletu nebude v tento deň predstavená.

Aktualizovaný model Surface Pro 2 by mal dostať výkonnejší procesor (Haswell od Intel-u) s lepšou energetickou efektivitou pre vyššiu výdrž batérie, väčšiu operačnú pamäť (údajne až 8GB RAM), a integrovaný stojan s dvomi možnými polohami. O výkon Surface 2 sa podľa neoficiálnych informácií zase postará procesor Tegra 4 od NVIDIE. Pri tomto modely sa očakáva navyše operačný systém Windows RT 8.1, 1080p displej či 8-hodinová výdrž batérie. 

Vylepšenia sa však pravdepodobne dočká aj príslušenstvo. Originálna klávesnica k Surface tabletom, ktorá zároveň slúži aj ako ochranný kryt, by mala poskytnúť dodatočnú energiu prostredníctvom zabudovanej batérii (tzv. Power Cover). Podobnú možnosť ponúka aj populárna modelová rada Android tabletov Transformer od ASUS-u.

Uvidíme teda, akú zbraň Microsoft vytiahne na boj s čoraz obľúbenejšími zariadeniami s operačným systémom Android od Google.

Zdroj: theverge.com
Ilustračné foto: microsoft.com