Úvod Konkurencia Apple iPhony s iOS 7 majú vážnu chybu: Posielajú spoplatnené SMS správy do...

iPhony s iOS 7 majú vážnu chybu: Posielajú spoplatnené SMS správy do Veľkej Británie

7

Nová verzia operačného systému pre smartfóny a tablety od Apple, iOS 7 sa nemusí vždy vyplatiť! Podľa správ niekoľkých českých majiteľov totiž ich iPhony začali z ničoho nič posielať skryté a spoplatnené SMS správy priamo do Veľkej Británie.

Táto nepríjemná správa pochádza z českého technologického servera mobil.IDNES.cz, kam napísali nešťastní majitelia iPhonov s najnovším iOS 7. Tí priznávajú, že ich smartfóny z ničoho nič začali na pozadí posielať spoplatnené SMS správy na neďaleký ostrov.

„Ráno som si nabil kredit v hodnote 1,000 Kč a asi po pol hodine som mal už len 50 Kč, telefónu som sa pritom ani nedotkol,“ sťažuje sa nešťastný majiteľ Lukáš V. Chybu hlásia hlavne zákazníci operátora Vodafone.

facetime

Ukážka Facetime na iOS 7

K danému problému sa vyjadril aj samotný Vodafone. „O tom, že iPhone po aktualizácii na iOS 7 posiela aktivačné SMS pre aplikácie FaceTime a iMessage do zahraničia, konkrétne do Veľkej Británie, vieme. SMS odchádzajú na pozadí,“ vyjadrila sa Adéla Konopková, ktorá ďalej dodala. „Momentálne prešetrujeme, čím je odosielanie väčšieho počtu SMS správ spôsobené, akonáhle budeme mať presnejšie informácie, budeme Vás informovať.“

Dočasným odporúčaným riešením je dočasné vypnutie oboch služieb a reštartovanie zariadenia.

Zdroj: mobil.IDNES.cz