Úvod Konkurencia Apple V rýchlosti: Hackeri potvrdili, že sa im podarilo obísť nový Touch ID...

V rýchlosti: Hackeri potvrdili, že sa im podarilo obísť nový Touch ID systém od Apple

8

Hoci bol nový Touch ID od Apple medializovaný ako „Praktický a veľmi bezpečný spôsob ako pristupovať k Vášmu telefónu“, nemusí to byť podľa najnovších správ uplne pravda. Hackeri z Chaos Computer Club potvrdili, že sa im systém podarilo obísť použitím „jednoduchých každodenných prostriedkov“.

„V skutočnosti, senzor od Apple má len vyššie rozlíšenie ako ostatné. Tak sme museli zvýšiť aj rozlíšenie nášho falzifikátu“

Hoci hackeri tvrdia, že je to jednoduché, väčšina bežných zlodejov pravdepodobne nebude schopná obstarať si fotografiu odtlačku vo vysokom rozlíšení a vytvoriť glejový falzifikát. Technológia je pritom relatívne jednoduchá. Stačí odfotiť odtlačok prsta zanechaný na povrchu a vytvoriť jeho glejový model. Je evidentné, že čítačky odtlačkov majú svoje nevýhody a jednoduchšie z nich sa dajú ľahko oklamať.

Okolo čítačky odtlačkov prstov sa ale vynárajú aj ďalšie dotazy. Kritici napríklad tvrdia, že údaje môžu byť zneužité hackermi, aj keď Apple tvrdí, že je to prakticky nemožné, lebo odtlačky sú uložené len lokálne pomocou matematického vzorca.

[embedvideo id=“HM8b8d8kSNQ“ website=“youtube“]

Aký máte na to názor Vy? Veríte nezneužiteľnosti tejto technológie?

Zdroj: The Verge