Úvod Novinky Google Google predstavil nové Chromebooky s procesormi Intel Haswell

Google predstavil nové Chromebooky s procesormi Intel Haswell

6

Nové Chromebooky ponúknu výkon v podobe Haswell čipov od Intelu

Google dnes spolu s Intelom predstavil nové zariadenia Chromebook a Chromebox, ktoré budú postavené na najnovších Haswell procesoroch od Intelu. K momentálnemu výberu Chromebookov, z ktorých niektoré sú založené na SoC ARM a niektoré na starších Intel čipoch pribudnú aj novinky od HP, Acer, Toshiba, či ASUS.

Nový Chromebook od HP poskytne displej veľký 14 palcov, vážiť bude niečo okolo dvoch kilogramov, bude hrubý 2 centimetre a príde v niekoľkých farebných prevedeniach s batériou, ktorá vydrží až 9.5 hodiny. Nový Chromebook od Aceru naopak ponúkne 11.6 palcový displej, vážiť bude niečo vyše 1.2 kilogramu, hrubý bude taktiež približne 2 centimetre, no jeho batéria zvládne výdrž len 8.5 hodiny. Stále sa však jedná o viac než dvojnásobnú výdrž oproti staršiemu modelu. O cene a dostupnosti zatiaľ nepoznáme bližšie informácie.

Google ďalej tvrdí, že Chromebooku vyrobí až šesť najväčších výrobcov notebookov. S vylepšeným výkonom a výdržou to vyzerá tak, že Chromebooky sa hýbu tým správnym smerom, aj keď pomalšie, než by sme si priali.

Zdroj: GoogleChromeBlog via AndroidCentral