Úvod Novinky Záujem o Galaxy Note 3 je nižší, než sa predpokladalo

Záujem o Galaxy Note 3 je nižší, než sa predpokladalo

4

O sériu Galaxy Note je ohromný záujem, čoho dôkazom je aj samotné vyjadrenie kórejského výrobcu, ktorý minulý mesiac prezradil, že predal úžasných 38 miliónov kusov smartfónov tejto rady.

Dnes sme sa počas spustenia predaja Galaxy Note 3 v Taiwane dozvedeli za koľko z tých takmer 40 miliónov kusov bol zodpovedný Galaxy Note 2 a za koľko originálny Galaxy Note. Podľa slov generálneho manažéra Samsung Taiwan, Andy Tu, Samsung predal 30 miliónov Galaxy Note 2 a 10 miliónov prvej generácie Galaxy Note. To teda znamená, že medziročný nárast predajov phabletu činí krásnych 200%.

Dnešná otázka sa však týka Galaxy Note 3. Bude o novinku rovnaký záujem ako o jeho predchodcu? Ako príklad si môžeme zobrať sériu Galaxy S, ktorá taktiež medziročne zdvojásobovala predaje. To sa však zmenilo s príchodom Galaxy S4, kde sa tieto predaje znížili.

Pre Galaxy Note 3 teda situácia vôbec nevyzerá ružovo. Za týmto zistením stojí kórejský server ETNews, ktorému sa podarilo získať informácie od všetkých troch kórejských operátorov, ktorí mu potvrdili, že pred-objednávky Galaxy Note 3 sú zatiaľ veľkým sklamaním.

To, či sa jedná o trend, ktorý uvidíme len v Kórei alebo či prerastie do celosvetového fenoménu zatiaľ netušíme. Momentálne však všetko nasvedčuje tomu, že trh je presýtený high-end zariadeniami a Galaxy Note 3 je jeden z najdrahších.

Samsung N9005 Galaxy Note 3 môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Presnejšie informácie sa dozvieme približne o 4 týždne, keď nám spoločnosti začnú referovať finančné výsledky za tretí kvartál tohto roka.

Pred-objednal si Galaxy Note 3 aj niekto z Vás? Poprípade, chystáte sa ho kúpiť?

Zdroj: ETNews via UnwiredView