Úvod Konkurencia Apple Dotykový displej na iPhone 5 je dvakrát rýchlejší, než na high-end Androidoch

Dotykový displej na iPhone 5 je dvakrát rýchlejší, než na high-end Androidoch

11

Nová štúdia od spoločnosti Agawi, ktorá sa špecializuje na hranie hier „v cloude“ zistila, že odozva dotykového displeja na iPhone 5 je viac než dvakrát nižšia, než odozva high-end Android zariadení vrátane HTC One a Galaxy S4, ako aj high-end Windows Phone zariadení, vrátane Lumia 928.

Špeciálne upravený benchmark s názvom TouchMarks, ktorý vie presne určiť rýchlosť odozvy odhalil, že odozva dotykovej vrstvy iPhone 5 je len 55 milisekúnd. Podľa jeho testu sa pod 100 milisekúnd dostali len iPhony. Spoločnosť Agawi pri testovaní nemala k dispozície najnovšie kúsky od Apple, no predpokladá sa, že by z nich dostali podobné výsledky ako v prípade iPhone 5.

Najrýchlejším Android zariadením sa stal Galaxy S4, ktorého odozva bola nameraná na 114 milisekúnd, za ním sa umiestnil HTC One s 121 milisekundami a Moto X s 123 milisekundami. Z tábora Windows Phone sa testovala Lumia 928, ktorej sa podaril slušný výsledok v podobe 117 milisekúnd.

agawi

Pre Agawi je odozva dotykových vrstiev extrémne dôležitá, keďže na jej základe musí optimalizovať svoje aplikácie. Spoločnosť sa snaží optimalizovať aplikácie tak, aby celková odozva nebola väčšia, než 160 milisekúnd.

Zdroj: TNW