Úvod Novinky Android Cyanogen Inc: CyanogenMod tvorcovia založili regulérnu spoločnosť!

Cyanogen Inc: CyanogenMod tvorcovia založili regulérnu spoločnosť!

10

CyanogenMod Android custom ROM-ky sú skvelé. Dokážu poskytnúť najnovší Android aj na staršie zariadenia, postavené sú na základe čistého Androidu, oproti konkurencii patria medzi najstabilnejšie a v podstate dokážu dať „nový život“ veľkému množstvu zariadení, na ktoré sa výrobca už vykašlal a neposkytuje im softvérovú podporu.

Android pochádzajúci z CyanogenMod vývojárskeho tímu používa vo svojich zariadeniach cez 8 miliónov používateľov nepočítajúc tých, ktorí sa rozhodli nebyť súčasťou štatistík.

cyanogenmod10Táto skupina ľudí, ako aj zakladateľ CynogenMod-u Steve Kondik, majú určite veľkú radosť z toho, že vývojárska komunita sa stala reálnou spoločnosťou.

To pre užívateľov znamená dokonalejšie ROM-ky, lepšiu podporu samotnej komunity vývojárov, ako aj používateľov a spoločnosť si dáva za cieľ túto komunitu rozširovať, prinášať ľuďom čo najdokonalejší používateľský zážitok, bezpečnostné riešenia, ktoré naozaj fungujú a hlavne chcú, aby bolo dostupné všetko a pre všetkých.

Veľmi dôležitým krokom je aj zjednodušenie inštalácie samotného CynogenMod softvéru vzhľadom na to, že na každé zariadenie existuje originálny spôsob implementácie, pričom niektoré spôsoby sú dosť zložité a menej skúsených používateľov odrádzajú. Výsledkom má byť štandardizovaný postup v podobe aplikácie, tzv. „inštalátora“, ktorý by mal byť dostupný v Play Store v priebehu niekoľkých týždňov.

Ak ste používateľom nejakej CyanogenMod ROM-ky a už teraz tlieskate, počkajte.

Nexus-4-rooting-guide

Spoločnosť dostala od rôznych investorov finančnú injekciu v objeme 7 miliónov dolárov, ktorá môže byť použitá na výrobu vlastného smartfónu, pochopiteľne s vlastným CyanogenMod Androidom. Spolupráca s výrobcami hardvéru však zatiaľ nebola potvrdená, no dúfame, že sa tak stane v blízkej budúcnosti.

Kameňom úrazu je fakt, že teraz, keď je CyanogenMod spoločnosťou, bude musieť nejakým spôsobom generovať príjmy a akým spôsobom, to bude zatiaľ nevieme. Známe to bude ale v priebehu pár dní, prípadne už dnes.

Z týchto správ sme samozrejme nadšení a už teraz sa tešíme na ďalšie nové informácie o tejto spoločnosti.

Používate na svojom zariadení nejakú custom ROM z dielne CynogenModu-u? Ak áno, sú vaše skúsenosti s jej používaním pozitívne alebo skôr negatívne?

zdroj: androidandme.com