Úvod Konkurencia BlackBerry Z30 oficiálne: 5-palcový Super AMOLED displej, 2.880mAh batéria

BlackBerry Z30 oficiálne: 5-palcový Super AMOLED displej, 2.880mAh batéria

4
Privítajte nového člena BlackBerry rodinky – model Z30 s netradične veľkým displejom. Tento obor sa podľa všetkých náznakov chystá zaútočiť na obľúbené vlajkové lode s Android-om a podobnou uhlopriečkou displeja od HTC či Samsung-u.

 

Zdá sa, že trend „Väčší je Lepší„, ktorý doteraz úradoval najmä medzi Android zariadeniami, pochopili a pomaličky aplikujú aj výrobcovia inteligentných mobilných telefónov s iným, konkurenčným operačným systémom. Užívatelia si tak budú už čoskoro môcť zaobstarať novinku od BlackBerry, smartfón Z30, s vyšším výkonom a veľkým 5-palcovým Super AMOLED (1280×720 pixelov, 295ppi) displejom, čo je od tejto známej značky skutočne neočakávaný krok.

Video
 [fve]http://youtu.be/XtEQYJgVA5I[/fve]

Model BlackBerry Z30 disponuje 2-jadrovým Qualcomm Snapdragon S4 Pro 1.7GHz procesorom a 4-jadrovým grafickým procesorom Adreno 320, 2.880mAh batériou (podľa výrobcu vydrží energia približne 25 hodín na jedno nabitie, všetko to samozrejme záleží na aktivitách užívateľa), 2GB RAMkou, 8MPx hlavným fotoaparátom (BSI, Auto-Focus, F2.2, blesk, stabilizácia obrazu, natáčanie videa v 1080p rozlíšení) a 2MPx prednou web-kamerou, 16GB internou pamäťou pre dáta + slotom pre microSD kartu, operačným systémom BlackBerry 10.2 s vynovenou verziou aplikácie BlackBerry Messenger (BBM) a BlackBerry HUB-om. Myslim, že samozrejmosti ako GPS, Bluetooth (4.0), WiFi atď. netreba ani spomínať. Medzi novinky však patria i stereo reproduktory a audio-technológia „Natural Sound Technology“ na zlepšenie kvality zvuku pri realizácii hovorov a video-hovorov prostredníctvom BBM. Na prednej strane smartfónu samozrejme nechýba ani populárna dióda na upozornenia.

Snímka obrazovky 2013-09-18 o 13.05.30
 Novinka BlackBerry Z30 (v pozadí Z10 a Q10)

Podľa informácií z theverge.com, by mal byť smartfón BlackBerry Z30 dostupný ešte pred vianočnými sviatkami v bližšie nešpecifikovaných krajinách a za bližšie nešpecifikovanú cenu.

Ako sa Vám pozdáva konkurenčná novinka? Vymenili by ste ho za niektorú z Vašich Android hračiek?

Zdroj: theverge.comglobal.blackberry.com, crackberry.com
Foto: global.blackberry.com, youtube.com
Video: youtube.com via theverge.com