Úvod Výrobcovia Asus Asus FonePad Note 6: Tablet, ktorý napodobňuje Galaxy Note 3

Asus FonePad Note 6: Tablet, ktorý napodobňuje Galaxy Note 3

4

Asus svoje účinkovanie na IFA 2013 odpálil v poriadnej paráde a to tak, že predstavil hneď šesticu zariadení. Jednalo sa o tablety, ako aj o telefóny.

Novinkou je Asus FonePad Note 6, ktorý Asus predáva pod štítkom „tablet.“ Kľudne by ste si ho však mohli pomýliť s telefónom a to kvôli jeho veľkosti, ktorá sa približuje telefónom od Samsungu alebo od Sony. Zariadenie je vyrobené z plastu, kvôli čomu by ste si ho mohli pomýliť so spomínaným Samsungom a záležať si nedali na váhe, ani hrúbke. Asus FonePad Note 6 váži 210 gramov a hrubý je 10.3 milimetra. Asus to však nenechal len tak, na oplátku totiž dostanete parádny výkon.

Asus-FonePad-6-1 Asus-FonePad-6-2

V prvom rade tu máme šesť palcový Full HD  displej (1920 x 1080) a úplne nový dvoj-jadrový čip Intel Atom Z2580 s technológiou Hyperthreading. K čipu je však nutné pribaliť aj pamäť a to aj Asus spravil. K tabletu ponúka 2GB RAM a o softvérovú stránku sa stará Android 4.2.2 s veľmi jednoduchým skinom.

Vybrať si budete môcť z dvoch verzií a to 16GB a 32GB modelu, oba prichádzajú s 8MPx zadným fotoaparátom a 1.2MPx predným fotoaparátom. Ich 6 palcový tablet bol pritom vybavený solídnou, 3,200mAh batériou.

Asus-FonePad-6-6 Asus-FonePad-6-5

Tak ako tomu je u väčšiny zariadení, ani pri Asus FonePad Note 6 cena zatiaľ nie je známa a rovnako nie je známa ani dostupnosť.

Čo si o tomto zariadení myslíte Vy? Je to skutočný konkurent série Galaxy Note alebo je to len „lacná napodobenina?“

Zdroj + foto: PhoneArena