Úvod Konkurencia Apple Apple prekonal rekord: Za víkend predal viac než 9 miliónov iPhone 5s...

Apple prekonal rekord: Za víkend predal viac než 9 miliónov iPhone 5s a 5c

30

Apple práve prekonal svoj starý rekord, všetko vďaka víkendovým predajom nových iPhone 5s a iPhone 5c. Tento rok stavil na novinku v podobe iPhone 5s s novou snímačom odtlačkov prstov, ako aj na nový plastový model iPhone 5c.

Apple si nový rekord vylepšil ohromným číslom predaných iPhonov. Za víkend ich totiž stihol predať 9 miliónov, čo je oproti predošlému rekordu obrovský nárast. Ten doteraz držal, uhádli ste, iPhone 5 s 5 miliónmi predaných kusov za tri dni po začatí predaja.

Apple však tento rok začal predávať dva modely zariadení, podľa firmy Localytics sa predávali v pomere 3:1, čo v praxi znamená, že predať sa malo približne 7 miliónov kusov iPhone 5s a 2 milióny kusov iPhone 5c. Pre porovnanie, Samsung predal 10 miliónov kusov svojej vlajkovej lodi, Galaxy S4 približne za 1 mesiac od začatia predaja.

Na tento úspech zareagovala burza, na ktorej Apple opäť stúpol. Okrem toho softvérový tím z Cupertina oznámil ďalší úspech a to v podobe 200 miliónov zariadení, ktoré už používajú nový iOS 7, čo z neho robí „najrýchlejšiu aktualizáciu softvéru v histórii.“

Zdroj: Apple via PhoneArena