Úvod Konkurencia Apple Apple pozýva média na tlačovú konferenciu, predstaví pravdepodobne aj iPhone 5C

Apple pozýva média na tlačovú konferenciu, predstaví pravdepodobne aj iPhone 5C

0

Kalifornské jabĺčko začalo rozposielať pozvánky médiám na nadchádzajúce podujatie. V termínoch 10. (USA) a 11. septembra (Čína) tak budú svetu podľa všetkého predstavené nové Apple produkty, vrátane dlho očakávaného „Android zabijáka“ iPhone 5C, lacnejšej a dostupnejšej alternatívy ku klasickému iPhone.

U9234P2DT20130904111921Na blížiacej sa tlačovej konferencii oficiálne odhalí spoločnosť Apple, na čele s Tim-om Cook-om, novinky pre spotrebiteľov. Očakávaný je vylepšený nasledovník súčasného iPhone 5, ohlásenie dostupnosti najnovšej verzie operačného systému iOS 7 pre širokú verejnosť a taktiež viacerí s nadšením dúfajú, že svetlo sveta uzrie i lacnejší iPhone 5C (Color?).

Apple organizuje svoje podujatie na dvoch miestach v priebehu dvoch dní. Prvé sa bude konať 10. septembra v USA – Cupertino (hlavná budova Apple), kde bol predstavený aj iPhone 4S v roku 2011. To ďalšie 11. septembra v Číne – Beijing.

Mnohí spájajú tlačovú konferenciu v Číne práve s iPhone 5C, ktorý by mal mať cenovku nastavenú trošku nižšie, ako to býva tradične pri smartfónoch s logom nahryznutého jabĺčka, čím by sa stal dostupnejším pre spotrebiteľov najmä na čínskom trhu. Ak by sme však brali písmeno „C“ ako súčasť slova „Color„, môžeme očakávať novinku vo viacerých farebných prevedeniach (farby na pozvánke pre média), čo by uvítali predovšetkým mladšie vekové kategórie.

Nový následovník iPhone 5 (iPhone 5S?) bude po oficiálnom predstavení novou vlajkovou loďou Apple na ďalší rok. Analytici predpovedajú vyšší výkon, lepší fotoaparát a tiež čítačku odtlačkov prstov s cieľom zvýšiť bezpečnosť ochrany dát, ktorá by mala byť umiestnená na tzv. „Home“ tlačidle. Vylúčené nie sú ani nové farby konštrukcie – zlatá či grafitová.

Uvidíme teda, aké novinky si kalifornské jabĺčko pripravilo na 10. a 11. septembra. Vy si čo myslíte? Ohrozí iPhone 5C nejakým spôsobom výrobcov Android zariadení?

Zdroj: cultofmac.com, tech.sina.com.cn
Obrázok: tech.sina.com.cn, cultofmac.com