Úvod Novinky Konkurencia Falošná reklama „Aktualizuj na iOS 7 a získaj vode-odolnosť“ nachytala zopár majiteľov...

Falošná reklama „Aktualizuj na iOS 7 a získaj vode-odolnosť“ nachytala zopár majiteľov iPhone

18

Stačilo len „údajne“ aktualizovať iPhone na najnovšiu verziu operačného systému iOS a užívateľ sa následne mohol tešiť zo získanej „vode-odolnosti“ v jeho mobilnej hračke od Apple – ubezpečovala prekvapených ľudí falošná reklama na sociálnych sieťach vo forme obrázku. 

Niekoľko majiteľov smartfónu iPhone neodolalo pokušeniu, ktoré na nich vrhla reklama nesúca text s veľkým nápisom „Aktualizuj na iOS 7 a získaj vode-odolnosť„. Celý princíp falošnej reklamy bol založený na tom, že v prípade núdze tzv. „inteligentný prepínač“ doslova vypne napájanie zariadenia, čím tak by mal zabrániť poškodeniu účinkom tekutín. V skutočnosti však nie je možné zabezpečiť ochranu pred takýmto účinkom obyčajnou aktualizáciou softvéru.

Svoje pocity neskrývali nešťastníci ani na sociálnej sieti Twitter. V twítoch (obdoba statusu na Facebook-u) totižto zopár nespokojných užívateľov vôbec nešetrilo slovnou zásobou a stručne vyjadrili, čo si o údajne novej „funkcii“ vynoveného operačného systému od Apple myslia. „Ten, kto povedal, že iOS 7 prinesie vode-odolnosť, ***** sa!

Reklamný obrázok (titulná foto) vyzerá ale na prvý pohľad neskúseného užívateľa pomerne dôveryhodne. Nechýba ani minimalistický dizajn či tradičné biele pozadie. Spodnú časť falošného obrázku navyše zdobil prefíkaný nápis „Vode-odolnosť garantovaná záručnou politikou Apple„.

Zdroj + foto: news.sky.com

Ďakujeme za tip!